Ropogós rétes tejfölös tésztából

Hozzáadta: Alexa96, 26.8.2017
Kategória: Főételek, Édes főételek, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd
Az egyik legegyszerűbben elkészíthető és legfinomabb rétes, amit valaha ettem. Vagyis inkább a második legjobb, mert a legjobbat a nagymamák készítik. Amikor ezt a rétest készítem, akkor igyekszem a lehető legtöbb mennyiséggel dolgozni, és próbálom a tésztát a lehető legvékonyabbra nyújtani. A tészta szinte pillanatok alatt megvan, és a töltelékekkel sem kell sokat bíbelődni. Amint a tölteléket elkészültek (akár 3-4 fajta is), a tésztát kinyújtjuk, megtöltjük, felcsavarjuk, megsütjük, és el is készült a ropogós rétes tejfölös tésztából. Mákos, almás, túrós, és túrós-mazsolás töltelékkel készítettem.
Hozzáadta: Alexa96, 26.8.2017
Kategória: Főételek, Édes főételek, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd
ALAPANYAGOK
Tészta:
Szükségünk lesz még:
Töltelék:
- Amíg a tészta a hűtőben pihen, elkészítjük a tölteléket.
- A túrós és almás töltelékhez vaníliacukrot, kristálycukrot és mazsolát adtam, a mákos töltelékhez egy kis reszelt almát kevertem. Minden egyes tölteléket ízlésünk szerint készítsünk el!