Ropogós rétes tejfölös tésztából

Az egyik legegyszerűbben elkészíthető és legfinomabb rétes, amit valaha ettem. Vagyis inkább a második legjobb, mert a legjobbat a nagymamák készítik. Amikor ezt a rétest készítem, akkor igyekszem a lehető legtöbb mennyiséggel dolgozni, és próbálom a tésztát a lehető legvékonyabbra nyújtani. A tészta szinte pillanatok alatt megvan, és a töltelékekkel sem kell sokat bíbelődni. Amint a tölteléket elkészültek (akár 3-4 fajta is), a tésztát kinyújtjuk, megtöltjük, felcsavarjuk, megsütjük, és el is készült a ropogós rétes tejfölös tésztából. Mákos, almás, túrós, és túrós-mazsolás töltelékkel készítettem.

Hozzáadta:Alexa96, 26.8.2017
Kategória: Főételek
Ropogós rétes tejfölös tésztából

Hozzávalók

Tészta:
300 gbúzafinomliszt
200 gtejföl
2 dbegész tojás
csipet só
Szükségünk lesz még:
3 ev. kanálzsír, amit felolvasztunk
3 ev. kanálbúzafinomliszt
Töltelék:
túró
alma
mák
kristálycukor
vaníliacukor
mazsola
fahéj

Elkészítés menete

  1. A búzafinomlisztből, tejfölből, tojásból és csipet sóból tésztát gyúrunk. A tésztát kinyújtjuk, majd megkeverjük a felolvasztott zsír és liszt keverékével. A tésztát felcsavarjuk, majd 5 egyenlő részre osztjuk és fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Amíg a tészta a hűtőben pihen, elkészítjük a tölteléket.
  3. A túrós és almás töltelékhez vaníliacukrot, kristálycukrot és mazsolát adtam, a mákos töltelékhez egy kis reszelt almát kevertem. Minden egyes tölteléket ízlésünk szerint készítsünk el!
  4. Miután elkészültek a tölteléket, a tésztákat kivesszük a hűtőből, minden egyes tésztadarabot kinyújtunk, megtöltjük a töltelékkel és felcsavarjuk. A réteseket egy tepsire áttesszük, olajjal meglocsoljuk.
  5. 180 fokon 35 – 40 percig sütjük.