Ropogós sajtos stanglik

Egy újabb kiváló sajtos ropogtatnivaló. A ropogós sajtos stanglik gyakori és elengedhetetlen kellékei az ünnepségeknek és a partiknak, amit nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is nagyon élveznek. Az elkészítése nem bonyolult, csak elkészítjük a tésztát, kinyújtjuk, kivágjuk, a stanglikat megformázzuk, megsütjük, és már fogyaszthatjuk is. Mondanom se kell, hogy nálunk mindig három-négy adagot készítek, és még ez a mennyiség is nagyon gyorsan elfogy.

Hozzáadta:, 27.12.2016
Kategória: Előételek, falatkák
Ropogós sajtos stanglik

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
150 greszelt sajt
225 gbúzafinomliszt
80 gvaj
4 ev. kanáltej
citromhéj
ízlés szerint magvak (szezámmag, köménymag…)

Elkészítés menete

  1. A sajtos kis lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a szintén lerezelt hideg vajat és a reszelt citromhéjat. Az egészet alaposan elkeverjük, és ízlés szerint magvakat is adhatunk hozzá.
  2. A masszát sózzuk, hozzáadjuk a tejet, ismét alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a lisztet. Az alapanyagokat tésztává gyúrjuk, majd a tésztát fél centi vastagságúra nyújtjuk.
  3. A tésztát éles késsel szélesebb „sávokra” vágjuk, amiket majd kezünkkel rudacskákká formázunk.
  4. A sajtos stanglikat egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és 180 fokon 15 percig sütjük.

 

Forrás: Vk