Ropogós sajtos stanglik

Recept Ropogós sajtos stanglik

Hozzáadta: TopPetra, 27.12.2016

Kategória: Előételek, falatkák, Sósak, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Egy újabb kiváló sajtos ropogtatnivaló. A ropogós sajtos stanglik gyakori és elengedhetetlen kellékei az ünnepségeknek és a partiknak, amit nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is nagyon élveznek. Az elkészítése nem bonyolult, csak elkészítjük a tésztát, kinyújtjuk, kivágjuk, a stanglikat megformázzuk, megsütjük, és már fogyaszthatjuk is. Mondanom se kell, hogy nálunk mindig három-négy adagot készítek, és még ez a mennyiség is nagyon gyorsan elfogy.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 27.12.2016

Kategória: Előételek, falatkák, Sósak, Főétkezések

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

150 greszelt sajt
225 gbúzafinomliszt
80 gvaj
4 ev. kanáltej
citromhéj
ízlés szerint magvak (szezámmag, köménymag…)

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A sajtos kis lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a szintén lerezelt hideg vajat és a reszelt citromhéjat. Az egészet alaposan elkeverjük, és ízlés szerint magvakat is adhatunk hozzá.
  2. A masszát sózzuk, hozzáadjuk a tejet, ismét alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a lisztet. Az alapanyagokat tésztává gyúrjuk, majd a tésztát fél centi vastagságúra nyújtjuk.
  3. A tésztát éles késsel szélesebb „sávokra” vágjuk, amiket majd kezünkkel rudacskákká formázunk.
  4. A sajtos stanglikat egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és 180 fokon 15 percig sütjük.

 

Forrás: Vk

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás