TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Sült csirke Ropogós sült csirkecomb savanyú káposzta ágyon
Ropogós sült csirkecomb savanyú káposzta ágyon
Recept Ropogós sült csirkecomb savanyú káposzta ágyon
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A hideg közeledtével egyre nagyobb szüksége van a szervezetnek a zöldségekre. Az egyik ilyen kedvenc zöldséges receptem a ropogós sült csirkecomb savanyú káposzta ágyon. Nagyon szeretjük a savanyú káposztát, ami egyben a fogás egyik körete is. A csirke puha, mégis ropogós, és nagyon jól illik hozzá a zsemlegombóc. Egy kis szalonnával és kolbásszal bolondítottam meg a receptet, és persze az elengedhetetlen fűszerekkel. A 2 kávéskanálnyi köménymag soknak bizonyulhat, így mindenki annyit tesz a káposztára, amennyit jónak lát.

Viki78    ·   22.9.2017

Ropogós sült csirkecomb savanyú káposzta ágyon

A hideg közeledtével egyre nagyobb szüksége van a szervezetnek a zöldségekre. Az egyik ilyen kedvenc zöldséges receptem a ropogós sült csirkecomb savanyú káposzta ágyon. Nagyon szeretjük a savanyú káposztát, ami egyben a fogás egyik körete is. A csirke puha, mégis ropogós, és nagyon jól illik hozzá a zsemlegombóc. Egy kis szalonnával és kolbásszal bolondítottam meg a receptet, és persze az elengedhetetlen fűszerekkel. A 2 kávéskanálnyi köménymag soknak bizonyulhat, így mindenki annyit tesz a káposztára, amennyit jónak lát.

Alapanyagok
2 db
egész csirkecomb
300 g
savanyú káposzta
1 db
hagyma
1 szár
pikáns paprikás kolbász
4 gerezd
fokhagyma
1 kv. kanál
édes őrölt pirospaprika
2 kv. kanál
köménymag
szalonna
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tepsit vagy sütőtálat (amiben sütni szeretnénk) szalonnazsírral kikenjük.
  2. Erre kerül a káposzta, megszórjuk a köménymaggal, majd ízlés szerint sózzuk. Rászórjuk a felkarikázott kolbászt és a vékony szeletekre vágott hagymát.
  3. A csirkecombokat sózzuk, beledörzsöljük a zúzott fokhagymát, majd pirospaprikával megszórjuk.
  4. A szalonnát felszeleteljük és a csirkecombok közé tesszük. Lefedjük, majd 200 fokon 40 percig sütjük.
  5. Ezután fedő nélkül további 30 percig sütjük, hogy jó ropogós és szép aranyszínű legyen.

Szerző: Nada I. (Rebeka)

Hozzászólás a recepthez
Szilvia Klamné    ·   21.1.2023   ·   Válasz   ·  

Köszönöm a receptet isteni finom lett és tényleg ropogós... 😊😉

Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása