Ropogós sült csirkecomb savanyú káposzta ágyon

Hozzáadta: Viki78, 22.9.2017
Kategória: Húsételek, Csirkehús, Sült csirke, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
A hideg közeledtével egyre nagyobb szüksége van a szervezetnek a zöldségekre. Az egyik ilyen kedvenc zöldséges receptem a ropogós sült csirkecomb savanyú káposzta ágyon. Nagyon szeretjük a savanyú káposztát, ami egyben a fogás egyik körete is. A csirke puha, mégis ropogós, és nagyon jól illik hozzá a zsemlegombóc. Egy kis szalonnával és kolbásszal bolondítottam meg a receptet, és persze az elengedhetetlen fűszerekkel. A 2 kávéskanálnyi köménymag soknak bizonyulhat, így mindenki annyit tesz a káposztára, amennyit jónak lát.
Hozzáadta: Viki78, 22.9.2017
Kategória: Húsételek, Csirkehús, Sült csirke, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
ALAPANYAGOK
- A tepsit vagy sütőtálat (amiben sütni szeretnénk) szalonnazsírral kikenjük.
- Erre kerül a káposzta, megszórjuk a köménymaggal, majd ízlés szerint sózzuk. Rászórjuk a felkarikázott kolbászt és a vékony szeletekre vágott hagymát.
- A csirkecombokat sózzuk, beledörzsöljük a zúzott fokhagymát, majd pirospaprikával megszórjuk.
- A szalonnát felszeleteljük és a csirkecombok közé tesszük. Lefedjük, majd 200 fokon 40 percig sütjük.
- Ezután fedő nélkül további 30 percig sütjük, hogy jó ropogós és szép aranyszínű legyen.
Szerző: Nada I. (Rebeka)