Ropogós sült csirkecomb savanyú káposzta ágyon

Recept Ropogós sült csirkecomb savanyú káposzta ágyon
KÜLDÖTT KÉPEK

A hideg közeledtével egyre nagyobb szüksége van a szervezetnek a zöldségekre. Az egyik ilyen kedvenc zöldséges receptem a ropogós sült csirkecomb savanyú káposzta ágyon. Nagyon szeretjük a savanyú káposztát, ami egyben a fogás egyik körete is. A csirke puha, mégis ropogós, és nagyon jól illik hozzá a zsemlegombóc. Egy kis szalonnával és kolbásszal bolondítottam meg a receptet, és persze az elengedhetetlen fűszerekkel. A 2 kávéskanálnyi köménymag soknak bizonyulhat, így mindenki annyit tesz a káposztára, amennyit jónak lát.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

2 dbegész csirkecomb
300 gsavanyú káposzta
1 dbhagyma
1 szárpikáns paprikás kolbász
4 gerezdfokhagyma
1 kv. kanálédes őrölt pirospaprika
2 kv. kanálköménymag
szalonna

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tepsit vagy sütőtálat (amiben sütni szeretnénk) szalonnazsírral kikenjük.
  2. Erre kerül a káposzta, megszórjuk a köménymaggal, majd ízlés szerint sózzuk. Rászórjuk a felkarikázott kolbászt és a vékony szeletekre vágott hagymát.
  3. A csirkecombokat sózzuk, beledörzsöljük a zúzott fokhagymát, majd pirospaprikával megszórjuk.
  4. A szalonnát felszeleteljük és a csirkecombok közé tesszük. Lefedjük, majd 200 fokon 40 percig sütjük.
  5. Ezután fedő nélkül további 30 percig sütjük, hogy jó ropogós és szép aranyszínű legyen.

Szerző: Nada I. (Rebeka)

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás