Ropogós tepsis cukkini
Még annak ellenére is ropogós, hogy nem bő olajban sütjük készre. Csak követni kell az egyszerű receptet. Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 29.8.2021
Kategória: Köretek, Ebéd, Főétkezések
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
6 dbcukkini
2 kv. kanálsó
4 dbtojásfehérje
2 ev. kanálvíz
1/5 bögrebúzafinomliszt (250 ml bögre)
2 gerezdfokhagyma
1/4 kv. kanálőrölt bors
1/4 kv. kanálsó
1/2 bögreparmezán
2 bögrezsemlemorzsa
10 ev. kanálolaj
- A cukkinit megmossuk, keresztben félbe vágjuk, majd hosszában negyedeljük..
- Besózzuk, fél órát pihentetjük, majd a nedvességet felitatjuk. A cukkininak száraznak kell lennie, csak így marad igazán ropogós.
- Minden száraz cukkinihasábot olajjal megkenünk, majd bepanírozzuk: liszt + parmezán + bors keveréke az első lépés, ez kerül a tojásfehérje + 2 evőkanál víz felvert keverékébe, utolsó lépésben pedig zsemlemorzsába forgatjuk.
- Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 210 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Křupavá cuketa z trouby.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Knusprige Zucchini aus dem Backofen an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS