Ropogós tepsis cukkini

Recept Ropogós tepsis cukkini

Hozzáadta: TopPetra, 29.8.2021

Kategória: Köretek, Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Még annak ellenére is ropogós, hogy nem bő olajban sütjük készre. Csak követni kell az egyszerű receptet. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 29.8.2021

Kategória: Köretek, Ebéd, Főétkezések

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

6 dbcukkini
2 kv. kanál
4 dbtojásfehérje
2 ev. kanálvíz
1/5 bögrebúzafinomliszt (250 ml bögre)
2 gerezdfokhagyma
1/4 kv. kanálőrölt bors
1/4 kv. kanál
1/2 bögreparmezán
2 bögrezsemlemorzsa
10 ev. kanálolaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A cukkinit megmossuk, keresztben félbe vágjuk, majd hosszában negyedeljük..
  2. Besózzuk, fél órát pihentetjük, majd a nedvességet felitatjuk. A cukkininak száraznak kell lennie, csak így marad igazán ropogós.
  3. Minden száraz cukkinihasábot olajjal megkenünk, majd bepanírozzuk: liszt + parmezán + bors keveréke az első lépés, ez kerül a tojásfehérje + 2 evőkanál víz felvert keverékébe, utolsó lépésben pedig zsemlemorzsába forgatjuk.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 210 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás