A vaníliás porcukorba forgatott kifli nálunk már régen nem csak a karácsony elengedhetetlen kelléke, ugyanis előszeretettel fogyasztjuk az év szinte minden napján. A ropogós vaníliás kiflire is igaz, hogy ahány ház, annyi szokás. Én elsősorban finom baracklekvárral töltöm, de pl. nagymamám lekvárral és darált dióval. Én nagyon szeretem a kisebb kifliket, így a tésztát 10 kis részre osztottam, mindegyikből palacsinta nagyságú korongot formáztam, majd ezeket vágtam 8-8 kb. egyenlő nagyságú cikkre. A töltelék a jól bevált lekvár, a felcsavart és megsült kifliket pedig még melegében beleforgattam a porcukor és vaníliacukor keverékébe.
A vaníliás porcukorba forgatott kifli nálunk már régen nem csak a karácsony elengedhetetlen kelléke, ugyanis előszeretettel fogyasztjuk az év szinte minden napján. A ropogós vaníliás kiflire is igaz, hogy ahány ház, annyi szokás. Én elsősorban finom baracklekvárral töltöm, de pl. nagymamám lekvárral és darált dióval. Én nagyon szeretem a kisebb kifliket, így a tésztát 10 kis részre osztottam, mindegyikből palacsinta nagyságú korongot formáztam, majd ezeket vágtam 8-8 kb. egyenlő nagyságú cikkre. A töltelék a jól bevált lekvár, a felcsavart és megsült kifliket pedig még melegében beleforgattam a porcukor és vaníliacukor keverékébe.
Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni
Válasszon egy helyen a legjobb receptek közül
Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak