TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Ropogós vaníliás kifli
Ropogós vaníliás kifli
Recept Ropogós vaníliás kifli
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A vaníliás porcukorba forgatott kifli nálunk már régen nem csak a karácsony elengedhetetlen kelléke, ugyanis előszeretettel fogyasztjuk az év szinte minden napján. A ropogós vaníliás kiflire is igaz, hogy ahány ház, annyi szokás. Én elsősorban finom baracklekvárral töltöm, de pl. nagymamám lekvárral és darált dióval. Én nagyon szeretem a kisebb kifliket, így a tésztát 10 kis részre osztottam, mindegyikből palacsinta nagyságú korongot formáztam, majd ezeket vágtam 8-8 kb. egyenlő nagyságú cikkre. A töltelék a jól bevált lekvár, a felcsavart és megsült kifliket pedig még melegében beleforgattam a porcukor és vaníliacukor keverékébe.

Viki78    ·   6.3.2017

Ropogós vaníliás kifli

A vaníliás porcukorba forgatott kifli nálunk már régen nem csak a karácsony elengedhetetlen kelléke, ugyanis előszeretettel fogyasztjuk az év szinte minden napján. A ropogós vaníliás kiflire is igaz, hogy ahány ház, annyi szokás. Én elsősorban finom baracklekvárral töltöm, de pl. nagymamám lekvárral és darált dióval. Én nagyon szeretem a kisebb kifliket, így a tésztát 10 kis részre osztottam, mindegyikből palacsinta nagyságú korongot formáztam, majd ezeket vágtam 8-8 kb. egyenlő nagyságú cikkre. A töltelék a jól bevált lekvár, a felcsavart és megsült kifliket pedig még melegében beleforgattam a porcukor és vaníliacukor keverékébe.

Alapanyagok

Tészta:

250 g
vaj
3 db
tojás sárgája
180 g
tejföl
500 g
búzafinomliszt
1/2 db
citrom leve és héja
1 csomag
vaníliacukor

Továbbá szükségünk lesz:

porcukor szóráshoz
vaníliacukor szóráshoz
lekvár a töltéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vajat kivesszük a hűtőből és megvárjuk, míg szobahőmérsékletűre melegszik. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejfölt. Kézi robotgéppel eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, a vaníliacukrot és a lisztet. Mikor a hozzávalók már összeálltak és elkészült a tészta, fél órára félretesszük pihenni, majd 10 egyenlő részre osztjuk.
  2. Minden egyes részt palacsinta nagyságúra formázunk-nyújtunk, felcsavarjuk és tepsire tesszük. A tepsit a tésztával fóliába csomagoljuk, és legalább 24 órára hűtőbe tesszük.
  3. Másnap a kis tésztákat újra „kitekerjük”, 8 egyenlő cikkre vágjuk, lekvárral megkenjük és felcsavarjuk. Kis kifliket – croissantokat kapunk. A kifliket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
  4. Még melegében megszórjuk a porcukor és vaníliacukor keverékével, vagy akár bele is forgathatjuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása