TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Sült csirke Rozmaringos részeges csirke
Rozmaringos részeges csirke
Recept Rozmaringos részeges csirke
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   10.4.2017

Rozmaringos részeges csirke

A rozmaringos részeges csirke egy rendkívül ízgazdag étel. Tulajdonképpen nem takar mást, mint finom, fűszeres, vajpuha vörösboros csirkét, ami éttermekben is megállja a helyét. A fogás minden eleme pompás, együttesen pedig fantasztikusan kiegészítik egymást: jó fűszeres csirkecombok (grillfűszert használtam, de az örök klasszikus só és bors kombinációval is tökéletes), lepirított hagyma és gomba, szilvalekváros-barnacukros vörösbor, rozmaring, mindez egy tálban, megsütve, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek. Friss, ropogós bagettel isteni!

Alapanyagok
8 db
csirkecomb
2 ev. kanál
olaj
1 db
vöröshagyma
500 g
csiperkegomba
400-500 ml
vörösbor
2 ev. kanál
szilvalekvár
1 ág
rozmaring
1-2 ev. kanál
nádcukor
ízlés szerint só
grillcsirke fűszerkeverék
köretnek friss bagett
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A forró olajon a csirkecombok minden oldalát hirtelen megpirítjuk, majd egy tepsibe tesszük. Megszórjuk a grillcsirke fűszerkeverékkel.
  2. A tepsiben, miben a csirkecombokat is sütöttük, megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát, hozzáadjuk a felszeletelt gombát és 10 percig együtt pirítjuk. A hagymás gombát rárakjuk a fűszeres csirkecombokra.
  3. Egy tálban a lekvárt és a vörösbort elkeverjük. Felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, ízlés szerint sózzuk. Forrástól számítva 10 percig főzzük, majd a csirkecombok alá öntjük. Rátesszük a rozmaringszárat, majd fedél nélkül 200 fokon kb. 1 órát sütjük – az a fontos, hogy a csirke jó piha legyen.
  4. Friss, ropogós bagettel tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása