Rozmaringos részeges csirke

Hozzáadta: Viki78, 10.4.2017
Kategória: Főételek, Húsételek, Csirkehús, Sült csirke, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
A rozmaringos részeges csirke egy rendkívül ízgazdag étel. Tulajdonképpen nem takar mást, mint finom, fűszeres, vajpuha vörösboros csirkét, ami éttermekben is megállja a helyét. A fogás minden eleme pompás, együttesen pedig fantasztikusan kiegészítik egymást: jó fűszeres csirkecombok (grillfűszert használtam, de az örök klasszikus só és bors kombinációval is tökéletes), lepirított hagyma és gomba, szilvalekváros-barnacukros vörösbor, rozmaring, mindez egy tálban, megsütve, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek. Friss, ropogós bagettel isteni!
Hozzáadta: Viki78, 10.4.2017
Kategória: Főételek, Húsételek, Csirkehús, Sült csirke, Főétkezések, Ebéd, Vacsora
ALAPANYAGOK
- A forró olajon a csirkecombok minden oldalát hirtelen megpirítjuk, majd egy tepsibe tesszük. Megszórjuk a grillcsirke fűszerkeverékkel.
- A tepsiben, miben a csirkecombokat is sütöttük, megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát, hozzáadjuk a felszeletelt gombát és 10 percig együtt pirítjuk. A hagymás gombát rárakjuk a fűszeres csirkecombokra.
- Egy tálban a lekvárt és a vörösbort elkeverjük. Felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, ízlés szerint sózzuk. Forrástól számítva 10 percig főzzük, majd a csirkecombok alá öntjük. Rátesszük a rozmaringszárat, majd fedél nélkül 200 fokon kb. 1 órát sütjük – az a fontos, hogy a csirke jó piha legyen.
- Friss, ropogós bagettel tálaljuk. Jó étvágyat!