Rumba cherry szelet

Recept Rumba cherry szelet
KÜLDÖTT KÉPEK

Ostyalapok között meghúzódó finom tészta cseresznyével vagy meggyel. Különleges, ízletes, frissítő. A ráadás a tojássárgából készült ízletes krém.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Tészta:

6 dbtojásfehérje
6 ev. kanálkristálycukor
1 csészeaprított dió (200 ml)
1 csészecseresznye vagy meggy (200 ml)
5 ev. kanálrétesliszt

Krém:

6 dbtojássárga
9 ev. kanálkristálycukor
300 mltej
3 ev. kanálbúzafinomliszt
250 gvaj vagy margarin

Szükségünk lesz még:

2 dbostyalap

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Előkészítjük a 20x30 cm-es tepsit, az alját sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A tojásfehérjét a cukorral fényes habbá verjük, hozzáadjuk a lisztet és a diót. Eldolgozzuk, végül belekeverjük a meggyet vagy cseresznyét.
  3. A tésztát beletesszük a tepsibe, elegyengetjük, aranyszínűre sütjük.
  4. A tejet a cukorral feltesszük főni. Hozzáadjuk a lisztet és a tojássárgát, csomómentesre keverjük. Sűrű pudingot főzünk, kihűtjük. A vajat habosra verjük, majd belekeverjük a kihűlt pudingba, kis adagokban.
  5. Az ostyalapot megkenjük a krém felével. Elegyengetjük. Rátesszük a tésztát (ha kell, akkor a tésztát méretre vágjuk). Megkenjük a maradék krémmel, majd lefedjük a második ostyalappal. A tetejére nehezéket teszünk, majd egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás