Rumos félholdak cukros öntettel

Recept Rumos félholdak cukros öntettel
KÜLDÖTT KÉPEK

Kiváló karácsonyi sütemény. Puha, édes, finom, a rumos félholdak cukrot öntettel már régóta a kedvenc karácsonyi süteményeink egyike. A recept nagyon egyszerű, bárki el tudja készíteni, és nem lehet belőle eleget készíteni. Igazi karácsonyi finomság.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

250 gvaj
180 gporcukor
6 dbtojás
140 gdarált dió
140 gétcsokoládé
160 gbúzafinomliszt

Öntethez:

250 gporcukor
8 ev. kanálrum

Továbbá szükségünk lesz:

zsiradék kikenéshez
liszt a beszóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Egy tepsit előkészítünk, zsiradékkal kikenjük és liszttel beszórjuk. A sütőt bekapcsoljuk, és 190 fokra állítjuk.
  2. A tojások sárgáját a cukorral és vajjal habosra verjük, hozzákeverjük a darált diót, a lisztet és a gőzfürdő felett felolvasztott csokoládét. A tojások fehérjéjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A felét folyamatos kevergetés mellett hozzákeverjük a lisztes masszához, majd ezután a másik felét már csak óvatosan beleforgatjuk.
  3. A kész tésztát beleöntjük a tepsibe, elegyengetjük és 25-30 perc alatt az előmelegített sütőben készre sütjük.
  4. Egy tálba beleszórjuk a porcukrot, hozzáöntjük a rumot és lágy állagúvá keverjük. A rumos öntetet a frissen sült sütemény tetejére kenjük, és megvárjuk, míg kihűl. Azután egy 4.5 cm átmérőjó szaggatóval a tésztából korongokat szaggatunk, és minden egyes korongot a szaggatóval „félbe szaggatunk”, így kapjuk a félholdakat. A maradék tésztát további sütemények díszítésére használhatjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás