TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Rumos félholdak cukros öntettel
Rumos félholdak cukros öntettel
Recept Rumos félholdak cukros öntettel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Kiváló karácsonyi sütemény. Puha, édes, finom, a rumos félholdak cukrot öntettel már régóta a kedvenc karácsonyi süteményeink egyike. A recept nagyon egyszerű, bárki el tudja készíteni, és nem lehet belőle eleget készíteni. Igazi karácsonyi finomság.

TopPetra TopPetra    ·   26.10.2016

Rumos félholdak cukros öntettel

Kiváló karácsonyi sütemény. Puha, édes, finom, a rumos félholdak cukrot öntettel már régóta a kedvenc karácsonyi süteményeink egyike. A recept nagyon egyszerű, bárki el tudja készíteni, és nem lehet belőle eleget készíteni. Igazi karácsonyi finomság.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

250 g
vaj
180 g
porcukor
6 db
tojás
140 g
darált dió
140 g
étcsokoládé
160 g
búzafinomliszt

Öntethez:

250 g
porcukor
8 ev. kanál
rum

Továbbá szükségünk lesz:

zsiradék kikenéshez
liszt a beszóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Egy tepsit előkészítünk, zsiradékkal kikenjük és liszttel beszórjuk. A sütőt bekapcsoljuk, és 190 fokra állítjuk.
  2. A tojások sárgáját a cukorral és vajjal habosra verjük, hozzákeverjük a darált diót, a lisztet és a gőzfürdő felett felolvasztott csokoládét. A tojások fehérjéjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A felét folyamatos kevergetés mellett hozzákeverjük a lisztes masszához, majd ezután a másik felét már csak óvatosan beleforgatjuk.
  3. A kész tésztát beleöntjük a tepsibe, elegyengetjük és 25-30 perc alatt az előmelegített sütőben készre sütjük.
  4. Egy tálba beleszórjuk a porcukrot, hozzáöntjük a rumot és lágy állagúvá keverjük. A rumos öntetet a frissen sült sütemény tetejére kenjük, és megvárjuk, míg kihűl. Azután egy 4.5 cm átmérőjó szaggatóval a tésztából korongokat szaggatunk, és minden egyes korongot a szaggatóval „félbe szaggatunk”, így kapjuk a félholdakat. A maradék tésztát további sütemények díszítésére használhatjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása