Rumos félholdak

Recept Rumos félholdak
KÜLDÖTT KÉPEK

Fantasztikus kis édesség, miben a finom rum íze köszön vissza. Csokoládéval kombinálva valami fantasztikus! Akár puncs aromát is használhatunk, ki mit kedvel. Így akár a rumos félholdak helyett puncsos félholdakat is készíthetünk. Én nemcsak egyszerű csokiöntetbe mártottam a krémmel megkent tésztát, hanem utána még étcsokoládés, boltban kapható csokiszósszal is díszítettem. A fehér csokoládé még jobban feldobja a finomságot!

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

210 gbúzafinomliszt
140 gmargarin
70 gporcukor
2 dbtojássárga

Töltelék:

150 gdarált babapiskóta
100 gvaj
125 gporcukor
1 ev. kanálrum
4 ev. kanáltej(szükség szerint akár több)

Csokiöntet:

150 gfőzőcsokoládé
75 gmargarin

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és tészta állagúvá dolgozzuk, majd legalább egy órát hideg, hűvös helyen pihentetjük.
  2. A tésztát kinyújtjuk, kis félholdakat szaggatunk ki belőle, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon megsütjük (kb. 5-8 perc).
  3. A kis félholdak felére késsel rákenjük a tölteléket (mindent jó alaposan elkeverjük a hozzávalókat).
  4. Hűtőbe tesszük, megvárjuk, míg megköt, majd belemártjuk a csokoládéöntetbe. Ízlés szerint díszítjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás