Rumos félholdak

Fantasztikus kis édesség, miben a finom rum íze köszön vissza. Csokoládéval kombinálva valami fantasztikus! Akár puncs aromát is használhatunk, ki mit kedvel. Így akár a rumos félholdak helyett puncsos félholdakat is készíthetünk. Én nemcsak egyszerű csokiöntetbe mártottam a krémmel megkent tésztát, hanem utána még étcsokoládés, boltban kapható csokiszósszal is díszítettem. A fehér csokoládé még jobban feldobja a finomságot!

Hozzáadta:, 23.10.2017
Kategória: Desszertek, Karácsony, Sütemények
Recept Rumos félholdak

Hozzávalók

Tészta:
210 gbúzafinomliszt
140 gmargarin
70 gporcukor
2 dbtojássárga
Töltelék:
150 gdarált babapiskóta
100 gvaj
125 gporcukor
1 ev. kanálrum
4 ev. kanáltej(szükség szerint akár több)
Csokiöntet:
150 gfőzőcsokoládé
75 gmargarin

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és tészta állagúvá dolgozzuk, majd legalább egy órát hideg, hűvös helyen pihentetjük.
  2. A tésztát kinyújtjuk, kis félholdakat szaggatunk ki belőle, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon megsütjük (kb. 5-8 perc).
  3. A kis félholdak felére késsel rákenjük a tölteléket (mindent jó alaposan elkeverjük a hozzávalókat).
  4. Hűtőbe tesszük, megvárjuk, míg megköt, majd belemártjuk a csokoládéöntetbe. Ízlés szerint díszítjük.