Rumos golyók kekszbe forgatva

Ellenállhatatlan falatkák az ünnepi asztalra. A rumos golyók alapját a puha, apróra tépett tészta képezi, amit a finom, narancsos-citromos-rumos öntettel keverünk el. A masszát darát dióval és apróra vágott szárított vörös áfonyával ízesítettem, a végeredmény pedig csodás lett! Nem kell hozzá nagy tudomány, mégis ellenállhatatlan a végeredmény. A falatnyira formázott golyókat darált kekszbe forgattam. Szerző: Kvietok

Hozzáadta:, 7.12.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Rumos golyók kekszbe forgatva

Hozzávalók

Alap:
4 dbtojás
4 ev. kanálkristálycukor
4 ev. kanálmeleg víz
4 ev. kanálrétesliszt
1/2 csomagsütőpor
Öntet:
200 mlvíz
100 gkristálycukor
1 dbnarancs
2 dbcitrom
3 kv. kanálkakaó
rum vagy aroma
Szükségünk lesz még:
dió, vörös áfonya
darált keksz

Elkészítés menete

  1. A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a meleg vizet és óvatosan beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd 180 fokon 15 percig sütjük.
  2. A megsült tésztát kihűtjük. Apró darabokra tépjük és egy nagyobb tálba öntjük. Hozzáadjuk az apróra vágott diót.
  3. Egy másik tálban elkészítjük az öntetet. A vizet a cukorral elkezdjük melegíteni. Amikor a cukor már feloldódott, hozzáadjuk a szárított, apróra vágottvörös áfonyát, a narancs és citromok levét, a rumot és a kakaót. Elkeverjük, levesszük a tűzről és ráöntjük a tésztára.
  4. A masszát alaposan elkeverjük, ha kell, ízesítjük (cukor, rum, kakaó…), majd a megformázott golyókat kekszbe forgatjuk.