TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Rumos golyók kekszbe forgatva
Rumos golyók kekszbe forgatva
Recept Rumos golyók kekszbe forgatva
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   7.12.2018

Rumos golyók kekszbe forgatva

Ellenállhatatlan falatkák az ünnepi asztalra. A rumos golyók alapját a puha, apróra tépett tészta képezi, amit a finom, narancsos-citromos-rumos öntettel keverünk el. A masszát darát dióval és apróra vágott szárított vörös áfonyával ízesítettem, a végeredmény pedig csodás lett! Nem kell hozzá nagy tudomány, mégis ellenállhatatlan a végeredmény. A falatnyira formázott golyókat darált kekszbe forgattam. Szerző: Kvietok

30 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Alap:

4 db
tojás
4 ev. kanál
kristálycukor
4 ev. kanál
meleg víz
4 ev. kanál
rétesliszt
1/2 csomag
sütőpor

Öntet:

200 ml
víz
100 g
kristálycukor
1 db
narancs
2 db
citrom
3 kv. kanál
kakaó
rum vagy aroma

Szükségünk lesz még:

dió, vörös áfonya
darált keksz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a meleg vizet és óvatosan beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd 180 fokon 15 percig sütjük.
  2. A megsült tésztát kihűtjük. Apró darabokra tépjük és egy nagyobb tálba öntjük. Hozzáadjuk az apróra vágott diót.
  3. Egy másik tálban elkészítjük az öntetet. A vizet a cukorral elkezdjük melegíteni. Amikor a cukor már feloldódott, hozzáadjuk a szárított, apróra vágottvörös áfonyát, a narancs és citromok levét, a rumot és a kakaót. Elkeverjük, levesszük a tűzről és ráöntjük a tésztára.
  4. A masszát alaposan elkeverjük, ha kell, ízesítjük (cukor, rum, kakaó…), majd a megformázott golyókat kekszbe forgatjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása