Rumos golyók

Ha le szeretnénk nyűgözni a vendégsereget, akkor a rumos golyók egy remek választás. Természetesen, ha gyereksereg is körbe vesz minket, akkor a rum helyett aroma is használható. A gyorsan összeállított golyókat pálcára szúrjuk, és szebbnél szebb díszekkel díszítjük. Igazi finom vendégváró falatkák, aminek kevesen tudnak ellenállni. Nálunk a gyerekzsúrok elengedhetetlen kelléke.

Hozzáadta:Babu27, 27.12.2016
Kategória: Desszertek, Előételek, Sütés nélküli receptek
Rumos golyók

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
1 csomagbabapiskóta
1 csomagháztartási keksz
1 csomagétcsokoládé
egyevőkanál vaj
150 gnádcukor
3 ev. kanálszárított vörös-áfonya
3 ev. kanáleperlekvár
200 mlvíz
ízlés szerint rum
ehető díszek

Elkészítés menete

  1. A háztartási keksz felét a piskóta felével robotgéppel porrá dolgozzuk. A keksz és piskóta másik felét durvára törjük.
  2. Egy edénybe feltesszük főni a vizet és a cukrot, hozzáadjuk az áfonyát, a lekvárt és a rumot. Ha már elkezd forrni, levesszük a tűzről és kicsit lehűtjük. Hozzáadjuk a kekszes-piskótás keveréket és elkeverjük. A masszát hűtőbe tesszük, és miután megdermedt, elkezdjük formázni a golyókat. A kész golyókat olvasztott vajas csokoládéba, majd ehető díszekbe forgatjuk.
  3. A golyókat pálcára vagy szívószálra szúrjuk. Az ehető cukorkákon kívül akár mandulaszirmokkal vagy darált dióval is díszíthetjük a golyókat.