Rumos kocka

Recept Rumos kocka

Hozzáadta: TopPetra, 6.9.2021

Kategória: Bukta, Édes főételek

KÜLDÖTT KÉPEK

Egyszerű és gyors rumos kocka. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 6.9.2021

Kategória: Bukta, Édes főételek

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta (1 bögre = 250 ml):

4 dbtojás
1 bögrekristálycukor
4 kv. kanálrum
1 csomagvaníliacukor
300 mljoghurt
250 mlolaj
1 és 1/2 bögrerétesliszt
1/2 bögrekakaó
2 kv. kanálsütőpor
1/2 kv. kanál

Locsoláshoz:

250 mltej
1/2 bögrekristálycukor
3 ev. kanálrum

Tetejére:

300 mlhabtejszín
250 mltejcsokoládé
50 gvaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojást a kristály-, vaníliacukorra és rummal habosra verjük. Fokozatosan kerül bele az olaj és a joghurt. Ezután kerül bele a kakaóval, sóval és sütőporral elkevert liszt.
  2. A tésztát kb. 46x26 cm-es, kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük. 180 fokon 30 percig sütjük.
  3. A locsoló öntethez a tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a rumot, majd egyet forralunk rajta. Kihűtjük.
  4. A megsült tésztát villával kibökdössük, ráöntjük az öntetet. Kihűtjük.
  5. A tetejére szánt öntethez a tejszínt felmelegítjük, de nem forraljuk fel. Levesszük a lángról, beletesszük a kockára tört csokit. Addig keverjük, amíg a csoki fel nem olvad. Ezután dolgozzuk bele a vajat.
  6. A még meleg csokis-vajas tejszínnel meglocsoljuk a tetejét. Amikor megkötött, ízlés szerint díszíthetjük tejszínhabbal, reszelt csokoládéval. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás