TopReceptek.hu Édes főételek Bukta Rumos kocka
Rumos kocka
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   6.9.2021

Rumos kocka

Egyszerű és gyors rumos kocka. Szerző: Triniti

25 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok

Tészta (1 bögre = 250 ml):

4 db
tojás
1 bögre
kristálycukor
4 kv. kanál
rum
1 csomag
vaníliacukor
300 ml
joghurt
250 ml
olaj
1 és 1/2 bögre
rétesliszt
1/2 bögre
kakaó
2 kv. kanál
sütőpor
1/2 kv. kanál

Locsoláshoz:

250 ml
tej
1/2 bögre
kristálycukor
3 ev. kanál
rum

Tetejére:

300 ml
habtejszín
250 ml
tejcsokoládé
50 g
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást a kristály-, vaníliacukorra és rummal habosra verjük. Fokozatosan kerül bele az olaj és a joghurt. Ezután kerül bele a kakaóval, sóval és sütőporral elkevert liszt.
  2. A tésztát kb. 46x26 cm-es, kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük. 180 fokon 30 percig sütjük.
  3. A locsoló öntethez a tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a rumot, majd egyet forralunk rajta. Kihűtjük.
  4. A megsült tésztát villával kibökdössük, ráöntjük az öntetet. Kihűtjük.
  5. A tetejére szánt öntethez a tejszínt felmelegítjük, de nem forraljuk fel. Levesszük a lángról, beletesszük a kockára tört csokit. Addig keverjük, amíg a csoki fel nem olvad. Ezután dolgozzuk bele a vajat.
  6. A még meleg csokis-vajas tejszínnel meglocsoljuk a tetejét. Amikor megkötött, ízlés szerint díszíthetjük tejszínhabbal, reszelt csokoládéval. Jó étvágyat!

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept