A tojást a kristály-, vaníliacukorra és rummal habosra verjük. Fokozatosan kerül bele az olaj és a joghurt. Ezután kerül bele a kakaóval, sóval és sütőporral elkevert liszt.
A tésztát kb. 46x26 cm-es, kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük. 180 fokon 30 percig sütjük.
A locsoló öntethez a tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a rumot, majd egyet forralunk rajta. Kihűtjük.
A megsült tésztát villával kibökdössük, ráöntjük az öntetet. Kihűtjük.
A tetejére szánt öntethez a tejszínt felmelegítjük, de nem forraljuk fel. Levesszük a lángról, beletesszük a kockára tört csokit. Addig keverjük, amíg a csoki fel nem olvad. Ezután dolgozzuk bele a vajat.
A még meleg csokis-vajas tejszínnel meglocsoljuk a tetejét. Amikor megkötött, ízlés szerint díszíthetjük tejszínhabbal, reszelt csokoládéval. Jó étvágyat!