Rumos koszorúk

Hozzáadta: TopPetra, 15.12.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Karácsony, Ünnepek, Karácsonyi desszertek
KÜLDÖTT KÉPEK
Hát, nálunk a rumos ízvilág a karácsony egyik elengedhetetlen része. Persze többféle süteményt készítek, de az egyikbe biztos kerül pár csepp „szíverősítő”. A rumos koszorúknál a rum a krémbe került. A tészta lágy és puha, a krém, önmagáért beszél, a végeredmény pedig tökéletes! Én nagyon szeretem az ilyen falatkákat, ahol a krém és egy kicsit erősebb textúra egyszerre van jelen. Szerző: Petra
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 15.12.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Karácsony, Ünnepek, Karácsonyi desszertek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
210 gfinomliszt
70 gporcukor
140 gmargarin
2 dbtojássárga
Töltelék:
250 gporcukor
30 gdarált dió
25 gvaj
120 greszelt csokoládé
1 ev. kanálrum
4 ev. kanáltej
- A krém hozzávalóit alaposan eldolgozzuk. Én kézzel dolgoztam, így is tökéletesre sikerült!
- A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, majd hűtőszekrénybe tesszük és legalább egy órát pihentetjük (akár előző nap este is elkészíthetjük).
- A tésztát kinyújtjuk, kivágjuk a formákat, majd sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 180 fokon 15 percig sütjük.
- A tölteléket süteményes zsákba tesszük, majd a megsült formákra rányomjuk a lágy krémet.
- A közepére egy kanál lekvárt tehetünk, vagy ízlés szerint tovább díszítjük. Egy éjszakát száraz helyen pihentetjük, majd tálaljuk.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Rumové věnečky.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Rumové venčeky.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS