TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Rumos koszorúk
Rumos koszorúk
Recept Rumos koszorúk
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   15.12.2019

Rumos koszorúk

Hát, nálunk a rumos ízvilág a karácsony egyik elengedhetetlen része. Persze többféle süteményt készítek, de az egyikbe biztos kerül pár csepp „szíverősítő”. A rumos koszorúknál a rum a krémbe került. A tészta lágy és puha, a krém, önmagáért beszél, a végeredmény pedig tökéletes! Én nagyon szeretem az ilyen falatkákat, ahol a krém és egy kicsit erősebb textúra egyszerre van jelen. Szerző: Petra

30 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
210 g
finomliszt
70 g
porcukor
140 g
margarin
2 db
tojássárga

Töltelék:

250 g
porcukor
30 g
darált dió
25 g
vaj
120 g
reszelt csokoládé
1 ev. kanál
rum
4 ev. kanál
tej
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A krém hozzávalóit alaposan eldolgozzuk. Én kézzel dolgoztam, így is tökéletesre sikerült!
  2. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, majd hűtőszekrénybe tesszük és legalább egy órát pihentetjük (akár előző nap este is elkészíthetjük).
  3. A tésztát kinyújtjuk, kivágjuk a formákat, majd sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 180 fokon 15 percig sütjük.
  4. A tölteléket süteményes zsákba tesszük, majd a megsült formákra rányomjuk a lágy krémet.
  5. A közepére egy kanál lekvárt tehetünk, vagy ízlés szerint tovább díszítjük. Egy éjszakát száraz helyen pihentetjük, majd tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása