Rumos koszorúk

Hát, nálunk a rumos ízvilág a karácsony egyik elengedhetetlen része. Persze többféle süteményt készítek, de az egyikbe biztos kerül pár csepp „szíverősítő”. A rumos koszorúknál a rum a krémbe került. A tészta lágy és puha, a krém, önmagáért beszél, a végeredmény pedig tökéletes! Én nagyon szeretem az ilyen falatkákat, ahol a krém és egy kicsit erősebb textúra egyszerre van jelen. Szerző: Petra

Hozzáadta:, 15.12.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Rumos koszorúk

Hozzávalók

210 gfinomliszt
70 gporcukor
140 gmargarin
2 dbtojássárga
Töltelék:
250 gporcukor
30 gdarált dió
25 gvaj
120 greszelt csokoládé
1 ev. kanálrum
4 ev. kanáltej

Elkészítés menete

  1. A krém hozzávalóit alaposan eldolgozzuk. Én kézzel dolgoztam, így is tökéletesre sikerült!
  2. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, majd hűtőszekrénybe tesszük és legalább egy órát pihentetjük (akár előző nap este is elkészíthetjük).
  3. A tésztát kinyújtjuk, kivágjuk a formákat, majd sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 180 fokon 15 percig sütjük.
  4. A tölteléket süteményes zsákba tesszük, majd a megsült formákra rányomjuk a lágy krémet.
  5. A közepére egy kanál lekvárt tehetünk, vagy ízlés szerint tovább díszítjük. Egy éjszakát száraz helyen pihentetjük, majd tálaljuk.