Rusztikus kenyér

Recept Rusztikus kenyér

Hozzáadta: TopPetra, 9.10.2021

Kategória: Péksütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Többféle lisztből készült kenyérkülönlegesség. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 9.10.2021

Kategória: Péksütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

700 mllangyos víz
1,5 csomagszárított élesztő
300 gteljes kiőrlésű búzaliszt
300 grétesliszt
200 grozsliszt
2 kv. kanál

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Kevés langyos vízbe szórjuk az élesztőt.
  2. A lisztet, sót, vizet és felfuttatott élesztőt elkeverjük. Sima állagú tésztává gyúrjuk. A tészta kicsit tapadós, ragad a kézhez.
  3. Kendővel lefedjük, fél órát kelesztjük.
  4. A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
  5. A megkelt tésztát 2 részre osztjuk, cipót vagy kenyeret formázunk, majd rátesszük a tepsire. A tetejét bevagdossuk, további fél órát pihentetjük.
  6. A sütőt 240 fokra előmelegítjük, a sütő aljára forró vizes magas falú tepsit teszünk. A kenyeret sütőbe tesszük, 30 percig sütjük. A hőfokot 190 fokra csökkentjük, további 15-20 percig sütjük.
  7. A megsült kenyeret kihűtjük. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás