Rusztikus kenyér
Többféle lisztből készült kenyérkülönlegesség. Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 9.10.2021
Kategória: Péksütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
700 mllangyos víz
1,5 csomagszárított élesztő
300 gteljes kiőrlésű búzaliszt
300 grétesliszt
200 grozsliszt
2 kv. kanálsó
- Kevés langyos vízbe szórjuk az élesztőt.
- A lisztet, sót, vizet és felfuttatott élesztőt elkeverjük. Sima állagú tésztává gyúrjuk. A tészta kicsit tapadós, ragad a kézhez.
- Kendővel lefedjük, fél órát kelesztjük.
- A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
- A megkelt tésztát 2 részre osztjuk, cipót vagy kenyeret formázunk, majd rátesszük a tepsire. A tetejét bevagdossuk, további fél órát pihentetjük.
- A sütőt 240 fokra előmelegítjük, a sütő aljára forró vizes magas falú tepsit teszünk. A kenyeret sütőbe tesszük, 30 percig sütjük. A hőfokot 190 fokra csökkentjük, további 15-20 percig sütjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Rustikální chlebík.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS