TopReceptek.hu Péksütemények Rusztikus kenyér
Rusztikus kenyér
Recept Rusztikus kenyér
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   9.10.2021

Rusztikus kenyér

Többféle lisztből készült kenyérkülönlegesség. Szerző: Triniti

55 perc
Elkészítés
50 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

700 ml
langyos víz
1,5 csomag
szárított élesztő
300 g
teljes kiőrlésű búzaliszt
300 g
rétesliszt
200 g
rozsliszt
2 kv. kanál
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Kevés langyos vízbe szórjuk az élesztőt.
  2. A lisztet, sót, vizet és felfuttatott élesztőt elkeverjük. Sima állagú tésztává gyúrjuk. A tészta kicsit tapadós, ragad a kézhez.
  3. Kendővel lefedjük, fél órát kelesztjük.
  4. A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
  5. A megkelt tésztát 2 részre osztjuk, cipót vagy kenyeret formázunk, majd rátesszük a tepsire. A tetejét bevagdossuk, további fél órát pihentetjük.
  6. A sütőt 240 fokra előmelegítjük, a sütő aljára forró vizes magas falú tepsit teszünk. A kenyeret sütőbe tesszük, 30 percig sütjük. A hőfokot 190 fokra csökkentjük, további 15-20 percig sütjük.
  7. A megsült kenyeret kihűtjük. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása