Sajtgolyók ropogós tésztában, áfonyamártással

Recept Sajtgolyók ropogós tésztában, áfonyamártással
KÜLDÖTT KÉPEK

A böjt idején jól jönnek a húsmentes receptek, fogások. Hogy a család is örömét lelje ebben az időszakban, többször is meglepem őket ezekkel a pompás, ropogós sajtgolyókkal. Camembert sajtból készítem őket. A sajtokat felkockázom, az egyes adagokból golyókat formázok, majd a golyókat tésztába és zsemlemorzsába forgatom. Bő olajban kisütöm, és finom áfonyás mártással tálalom.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

2 dbcamembert sajt (kb. 240 g)
3 dbtojás
3 ev. kanálfinomliszt
2 ev. kanálzsemlemorzsa
zsemlemorzsa panírhoz
bors
áfonya és cukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A sajtokat felkockázzuk – sajtonként 6 kocka. Ha nagyobb, méretesebb sajtot vásárolunk, akkor egy sajtból több kocka is kijön.
  2. A felvert tojást elkeverjük a liszttel és a zsemlemorzsával, sózzuk és borsozzuk.
  3. A sajtból golyókat formázunk (megy ez, csak kicsit jobban rá kell nyomni), beleforgatjuk a tésztába, a zsemlemorzsába, majd fél órára fagyasztóba tesszük.
  4. A pihentetés után a golyókat forró olajban aranyszínűre sütjük.
  5. Áfonyamártással tálaljuk: az áfonyát egy kevés cukorral és pár evőkanál vízzel készre főzzük.

Forrás: Vaření a pečení s láskou

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás