Sajtgolyók ropogós tésztában, áfonyamártással

Hozzáadta: TopPetra, 6.4.2020
Kategória: Előételek, falatkák, Főételek, Ünnepek, Sósak, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd, Szülinap
KÜLDÖTT KÉPEK
A böjt idején jól jönnek a húsmentes receptek, fogások. Hogy a család is örömét lelje ebben az időszakban, többször is meglepem őket ezekkel a pompás, ropogós sajtgolyókkal. Camembert sajtból készítem őket. A sajtokat felkockázom, az egyes adagokból golyókat formázok, majd a golyókat tésztába és zsemlemorzsába forgatom. Bő olajban kisütöm, és finom áfonyás mártással tálalom.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 6.4.2020
Kategória: Előételek, falatkák, Főételek, Ünnepek, Sósak, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd, Szülinap
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
2 dbcamembert sajt (kb. 240 g)
3 dbtojás
3 ev. kanálfinomliszt
2 ev. kanálzsemlemorzsa
zsemlemorzsa panírhoz
só
bors
áfonya és cukor
- A sajtokat felkockázzuk – sajtonként 6 kocka. Ha nagyobb, méretesebb sajtot vásárolunk, akkor egy sajtból több kocka is kijön.
- A felvert tojást elkeverjük a liszttel és a zsemlemorzsával, sózzuk és borsozzuk.
- A sajtból golyókat formázunk (megy ez, csak kicsit jobban rá kell nyomni), beleforgatjuk a tésztába, a zsemlemorzsába, majd fél órára fagyasztóba tesszük.
- A pihentetés után a golyókat forró olajban aranyszínűre sütjük.
- Áfonyamártással tálaljuk: az áfonyát egy kevés cukorral és pár evőkanál vízzel készre főzzük.
Forrás: Vaření a pečení s láskou
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS