Sajtgolyók ropogós tésztában, áfonyamártással

A böjt idején jól jönnek a húsmentes receptek, fogások. Hogy a család is örömét lelje ebben az időszakban, többször is meglepem őket ezekkel a pompás, ropogós sajtgolyókkal. Camembert sajtból készítem őket. A sajtokat felkockázom, az egyes adagokból golyókat formázok, majd a golyókat tésztába és zsemlemorzsába forgatom. Bő olajban kisütöm, és finom áfonyás mártással tálalom.

Hozzáadta:, 6.4.2020
Kategória: Előételek, falatkák, Főételek, Hús nélkül, Sósak
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Sajtgolyók ropogós tésztában, áfonyamártással

Hozzávalók

2 dbcamembert sajt (kb. 240 g)
3 dbtojás
3 ev. kanálfinomliszt
2 ev. kanálzsemlemorzsa
zsemlemorzsa panírhoz
bors
áfonya és cukor

Elkészítés menete

  1. A sajtokat felkockázzuk – sajtonként 6 kocka. Ha nagyobb, méretesebb sajtot vásárolunk, akkor egy sajtból több kocka is kijön.
  2. A felvert tojást elkeverjük a liszttel és a zsemlemorzsával, sózzuk és borsozzuk.
  3. A sajtból golyókat formázunk (megy ez, csak kicsit jobban rá kell nyomni), beleforgatjuk a tésztába, a zsemlemorzsába, majd fél órára fagyasztóba tesszük.
  4. A pihentetés után a golyókat forró olajban aranyszínűre sütjük.
  5. Áfonyamártással tálaljuk: az áfonyát egy kevés cukorral és pár evőkanál vízzel készre főzzük.

Forrás: Vaření a pečení s láskou