Sajtos croissant

Ha van egy kis időnk és ki szeretnénk élni kreatív énünket, akkor hajrá, és készítsük el a sajtos croissantot! Nem nagy dolog, csak kicsit időigényes. A tészta igazán puha, ráadásul egy-egy corissanthoz 3 réteg tésztát használunk fel. Az egyes tésztalapokat vajjal megkentem, majd a harmadik, legfelsőt bőven megszórtam reszelt sajttal. Természetesen a sajt a croissant tetejére is került. Szerző: Lacusin

Hozzáadta:, 22.1.2020
Kategória: Péksütemények
Recept Sajtos croissant

Hozzávalók

Tészta:
350 gfinomliszt
350 grétesliszt
40 gfriss élesztő
100 mltej
100 mlolaj
350 gnatúr joghurt
2 dbtojás
1 ev. kanál
1 kv. kanálkirstálycukor
Szükségünk lesz még:
50 gvaj
250 greszelni való sajt
1 dbtojás kenéshez

Elkészítés menete

  1. A tejet langyosra melegítjük, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
  2. A tészta többi hozzávalóját tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztőt, sima állagú tésztává gyúrjuk. A tésztát lefedjük és legalább 1 órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát 6 egyenlő részre osztjuk. Minden tésztaadagot lisztes felületen kör alakúra nyújtjuk.
  4. Minden egyes korongot kevés vajjal megkenünk, sajttal megszórunk, majd 3 korongot egymásra teszünk.
  5. Éles késsel 6 cikkre cikkre vágjuk a réteges korongokat, majd az egyes cikkeket felcsavarjuk.
  6. A croissantokat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 200 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. A tetejét sütés előtt felvert tojással megkenjük, sajtot is szórhatunk rá.
  7. Jó étvágyat!