Szendvics helyett töltött kenyér – gyorsan, finoman
Hozzáadva: 29.12.2016
Ha sok vendéget várunk és nincs időnk és/vagy kedvünk sok-sok kis szendvicset kenni és díszíteni, akkor ez a recept lehet a megoldás: szendvics helyett töltött kenyér – gyorsan, finomat. Az elkészítése tényleg pofon egyszerű: kell hozzá egy nagyobb kenyér vagy kenyércipó, kb. 1 kg-os, aminek kiszedjük a belét, és sok-sok finomság, amivel megtöltjük. Felvágott, sajt, zöldség, szószok, a végén megsütve vagy sütés nélkül – az eredmény fantasztikus és tényleg rendkívül gyors.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Ínycsiklandó sajtos croissant
Hozzáadva: 4.2.2018
Az ínycsiklandó sajtos croissant egy különlegesen finom péksütemény a mindennapokra. Nemcsak azért különleges, mert sajt kerül rá, hanem azért is, mert a tésztájába kefirt is kevertem, a felcsavarás előtt a kis cikkeket pedig sóval elkevert vajjal is megkentem. Ettől nagyon ízletes, puha és ellenállhatatlan lett a croissant. A reszelt sajttal egész egyszerűen csak megszórtam, majd felcsavartam és megsütöttem. Legközelebb a sajttal nemcsak a tetejét szórom meg, hanem magára a tésztacikkekre is rakok egy jó nagy adagot. Szerző: Lacusin
Előkészítés 120 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE Fokhagymás cipó fél óra alatt
Hozzáadva: 31.8.2018
Készítettetek már cipót olyan tésztából, aminek az elkészítése nem vett több időt igénybe fél óránál? Én igen, nem is egyszer, mégpedig ezeket a fantasztikus fokhagymás cipókat. A tésztát egész egyszerűen elkeverjük, megformázzuk a cipókat és megsütjük. A sütési idő sütőfüggő, nekem 25 perc elég volt. A még meleg cipókat fokhagymás lével kentem meg, ettől lettek igazán ellenállhatatlanok. Szerző: Triniti
Előkészítés 25 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE Sajtos-sonkás csiga
Hozzáadva: 29.12.2019
A kelt tészta verhetetlen! És nemcsak édeset, hanem sósat is tudunk belőle varázsolni! Erre remek példa a sonkával és sajttal készített csiga! A lágy kelt tésztát, amibe csak egy kanál cukor került, ketchuppal megkentem, majd aprított sonkával és reszelt sajttal szórtam meg. A felcsavart, majd felszeletelt tésztára még egy adag sajt került, be a sütőbe, és már kész is! Isteni! Legközelebb mustáros-tejfölös alap, lilahagyma és szalonna lesz a feltét!
Előkészítés 30 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE