TopReceptek.hu Péksütemények Sajtos croissant
Sajtos croissant
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   22.1.2020

Sajtos croissant

Ha van egy kis időnk és ki szeretnénk élni kreatív énünket, akkor hajrá, és készítsük el a sajtos croissantot! Nem nagy dolog, csak kicsit időigényes. A tészta igazán puha, ráadásul egy-egy corissanthoz 3 réteg tésztát használunk fel. Az egyes tésztalapokat vajjal megkentem, majd a harmadik, legfelsőt bőven megszórtam reszelt sajttal. Természetesen a sajt a croissant tetejére is került. Szerző: Lacusin

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok

Tészta:

350 g
finomliszt
350 g
rétesliszt
40 g
friss élesztő
100 ml
tej
100 ml
olaj
350 g
natúr joghurt
2 db
tojás
1 ev. kanál
1 kv. kanál
kirstálycukor

Szükségünk lesz még:

50 g
vaj
250 g
reszelni való sajt
1 db
tojás kenéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tejet langyosra melegítjük, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
  2. A tészta többi hozzávalóját tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztőt, sima állagú tésztává gyúrjuk. A tésztát lefedjük és legalább 1 órát kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát 6 egyenlő részre osztjuk. Minden tésztaadagot lisztes felületen kör alakúra nyújtjuk.
  4. Minden egyes korongot kevés vajjal megkenünk, sajttal megszórunk, majd 3 korongot egymásra teszünk.
  5. Éles késsel 6 cikkre cikkre vágjuk a réteges korongokat, majd az egyes cikkeket felcsavarjuk.
  6. A croissantokat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 200 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. A tetejét sütés előtt felvert tojással megkenjük, sajtot is szórhatunk rá.
  7. Jó étvágyat!

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept