Sajtos cukkinigolyó

Hozzáadta: TopPetra, 13.6.2020
Kategória: Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd, Cukkinis receptek
KÜLDÖTT KÉPEK
A nyár kedvenc gyümölcse az eper, kedvenc zöldsége pedig a cukkini. Mármint nálunk. A cukkini hálás zöldség, mert aránylag semleges ízének köszönhetően még akár édességekben is megállja helyét. Persze most inkább a sós változatra koncentrálok, pl. erre a jó kis cukkinis sült folyóra, sajttal felturbózva, bepanírozva, aranyszínűre sütve. Egy nagy adag burgonyapürével tökéletes! Szerző: Danka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 13.6.2020
Kategória: Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd, Cukkinis receptek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
kb. 300 gcukkini
100 greszelt sajt
1 dbtojás
4 ev. kanálzsemlemorzsa
3 ev. kanálbúzafinomliszt
1 kv. kanálsó
1/2 kv. kanálőrölt feketebors
3 gerezdzúzott fokhagyma
Panír:
tojás
zsemlemorzsa
finomliszt
- A cukkinit megmossuk és héjával együtt, kis lyukú reszelőn lereszeljük. Kicsit sózzuk, pár percet pihentetjük, majd a felesleges nedvet jó alaposan kinyomkodjuk.
- Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a zúzott fokhagymát, tojást, lisztet, zsemlemorzsát, sózzuk és borsozzuk, eldolgozzuk. Ha szükséges, akkor még adhatunk hozzá zsemlemorzsát – a lényeg, hogy lágy, mégis formázható masszát kapjunk.
- Kis golyókat formázunk, esetleg korongokat vagy fasírtokat, ki mit szeret. A cukkinis kis adagokat bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa), majd forró olajban aranyszínűre sütjük.
- A felesleges olajat lecsepegtetjük, tálaljuk.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS