Sajtos cukkinikrokett burgonyapürével

A rántott ételeket nagyon szeretem, legyen az hús vagy zöldség. Ha pedig a zöldség még sajttal is vegyítve van, akkor az már rossz nem lehet. A sajtos cukkinikrokett főételnek és köretnek is megállja a helyét, de legutóbb burgonyapürével tálaltam. Azt kell mondjam, szinte függőséget okoz, annyira finom! A cukkinis massza elkészítése nem ördöngösség, nagyon egyszerű, az állagát pedig zsemlemorzsával tudjuk javítani, ha szükséges. A golyókat/kroketteket megformázzuk, bepanírozzuk, bő olajban megsütjük. Szerző: Danka

Hozzáadta:, 10.10.2018
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Sajtos cukkinikrokett burgonyapürével

Hozzávalók

kb. 300 gcukkini
100 greszelt sajt
1 dbtojás
4 ev. kanálzsemlemorzsa
3 ev. kanálbúzafinomliszt
1 kv. kanál
ízlés szerintbors
1/2 kv. kanálfűszerpaprika
3 gerezdfokhagyma (zúzott)
Panír:
tojás
zsemlemorzsa
finomliszt forgatáshoz

Elkészítés menete

  1. A cukkinit megmossuk, megszárítjuk, kis lyukú reszelőn héjával együtt lereszeljük. Sózzuk, félretesszük, a felesleges nedvességet leöntjük és ki is nyomkodjuk a zöldségből.
  2. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a fokhagymát, a tojást, a lisztet és a zsemlemorzsát, sózzuk, borsozzuk, fűszerpaprikával ízesítjük. A tészta állaga akkor jó, ha már könnyedén formázható és nem esik szét. Az állagán zsemlemorzsával tudunk javítani.
  3. A masszából golyókat vagy krokettet formázunk, klasszikus módon bepanírozzuk, bő olajban aranyszínűre sütjük.
  4. A kész kroketteket papírral kibélelt tálba tesszük, a felesleges olajat leitatjuk, burgonyapürével tálaljuk.