TopReceptek.hu Köretek Burgonya Krokett Sajtos cukkinikrokett burgonyapürével
Sajtos cukkinikrokett burgonyapürével
Recept Sajtos cukkinikrokett burgonyapürével
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A rántott ételeket nagyon szeretem, legyen az hús vagy zöldség. Ha pedig a zöldség még sajttal is vegyítve van, akkor az már rossz nem lehet. A sajtos cukkinikrokett főételnek és köretnek is megállja a helyét, de legutóbb burgonyapürével tálaltam. Azt kell mondjam, szinte függőséget okoz, annyira finom! A cukkinis massza elkészítése nem ördöngösség, nagyon egyszerű, az állagát pedig zsemlemorzsával tudjuk javítani, ha szükséges. A golyókat/kroketteket megformázzuk, bepanírozzuk, bő olajban megsütjük. Szerző: Danka

TopPetra TopPetra    ·   10.10.2018

Sajtos cukkinikrokett burgonyapürével

A rántott ételeket nagyon szeretem, legyen az hús vagy zöldség. Ha pedig a zöldség még sajttal is vegyítve van, akkor az már rossz nem lehet. A sajtos cukkinikrokett főételnek és köretnek is megállja a helyét, de legutóbb burgonyapürével tálaltam. Azt kell mondjam, szinte függőséget okoz, annyira finom! A cukkinis massza elkészítése nem ördöngösség, nagyon egyszerű, az állagát pedig zsemlemorzsával tudjuk javítani, ha szükséges. A golyókat/kroketteket megformázzuk, bepanírozzuk, bő olajban megsütjük. Szerző: Danka

20 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
kb. 300 g
cukkini
100 g
reszelt sajt
1 db
tojás
4 ev. kanál
zsemlemorzsa
3 ev. kanál
búzafinomliszt
1 kv. kanál
ízlés szerint
bors
1/2 kv. kanál
fűszerpaprika
3 gerezd
fokhagyma (zúzott)

Panír:

tojás
zsemlemorzsa
finomliszt forgatáshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
20 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. A cukkinit megmossuk, megszárítjuk, kis lyukú reszelőn héjával együtt lereszeljük. Sózzuk, félretesszük, a felesleges nedvességet leöntjük és ki is nyomkodjuk a zöldségből.
  2. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a fokhagymát, a tojást, a lisztet és a zsemlemorzsát, sózzuk, borsozzuk, fűszerpaprikával ízesítjük. A tészta állaga akkor jó, ha már könnyedén formázható és nem esik szét. Az állagán zsemlemorzsával tudunk javítani.
  3. A masszából golyókat vagy krokettet formázunk, klasszikus módon bepanírozzuk, bő olajban aranyszínűre sütjük.
  4. A kész kroketteket papírral kibélelt tálba tesszük, a felesleges olajat leitatjuk, burgonyapürével tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása