Sajtos-cukkinis sós lepény

A legutóbbi bevásárlásból elég sok cukkini maradt, és gondoltam, a tócsnit és cukkinis csirkemellet hátrahagyva egy más ételt készítek belőle. Hallottam, hogy a sajtos-cukkinis sós lepény nagyon finom, és gyorsan elkapkodják a tepsiből, és megerősíthetem, hogy ez így van. Nagyon ízletes, puha, és még laktató is. Az újhagymával és a fokhagymával sem spóroltam, a piros kápia paprikától pedig igazán színes lett.

Hozzáadta:, 16.8.2017
Kategória: Főételek
Recept Sajtos-cukkinis sós lepény

Hozzávalók

500 greszelt cukkini
100 greszelt sajt
3 dbtojás
250 gkockára vágott füstölt sonka
1 bögreliszt
1 csomagsütőpor
ízlés szerint só, bors
2 kv. kanálmajoránna
1 dbkápia paprika
újhagyma
fokhagyma

Elkészítés menete

  1. A tojások sárgáját felverjük, a tojásfehérjéből habot verünk, majd az összes hozzávalót elkeverjük. A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük.Tipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról
  2. 180 fokon 30-40 percig sütjük.

Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL