TopReceptek.hu Köretek Burgonya Tócsnik Sajtos-cukkinis sós lepény
Sajtos-cukkinis sós lepény
Recept Sajtos-cukkinis sós lepény
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A legutóbbi bevásárlásból elég sok cukkini maradt, és gondoltam, a tócsnit és cukkinis csirkemellet hátrahagyva egy más ételt készítek belőle. Hallottam, hogy a sajtos-cukkinis sós lepény nagyon finom, és gyorsan elkapkodják a tepsiből, és megerősíthetem, hogy ez így van. Nagyon ízletes, puha, és még laktató is. Az újhagymával és a fokhagymával sem spóroltam, a piros kápia paprikától pedig igazán színes lett.

Viki78    ·   16.8.2017

Sajtos-cukkinis sós lepény

A legutóbbi bevásárlásból elég sok cukkini maradt, és gondoltam, a tócsnit és cukkinis csirkemellet hátrahagyva egy más ételt készítek belőle. Hallottam, hogy a sajtos-cukkinis sós lepény nagyon finom, és gyorsan elkapkodják a tepsiből, és megerősíthetem, hogy ez így van. Nagyon ízletes, puha, és még laktató is. Az újhagymával és a fokhagymával sem spóroltam, a piros kápia paprikától pedig igazán színes lett.

Alapanyagok
500 g
reszelt cukkini
100 g
reszelt sajt
3 db
tojás
250 g
kockára vágott füstölt sonka
1 bögre
liszt
1 csomag
sütőpor
ízlés szerint só, bors
2 kv. kanál
majoránna
1 db
kápia paprika
újhagyma
fokhagyma
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojások sárgáját felverjük, a tojásfehérjéből habot verünk, majd az összes hozzávalót elkeverjük. A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük.
  2. 180 fokon 30-40 percig sütjük.

Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása