Sajtos-fokhagymás cukkinilepényke

Hozzáadta: TopPetra, 4.1.2020
Kategória: Előételek, falatkák, Főételek, Sósak, Tócsnik, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd
KÜLDÖTT KÉPEK
Imádom a cukkinitócsnit, de be kell vallanom, hogy a bő olajban sütéshez nem volt egyáltalán kedvem. Ezért inkább lepénykéket készítettem. Az alapanyag és a massza ugyanaz, mint a tócsni esetében, a különbség annyi, hogy a megformázott korongokat nem bő és forró olajban, hanem sütőben sütöttem készre. A kész lepényke önmagában is tökéletes, de mártogatóssal egyenesen zseniális! Szerző: Jaja
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 4.1.2020
Kategória: Előételek, falatkák, Főételek, Sósak, Tócsnik, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
1 dbcukkini
1 dbtojás
3 ev. kanálzsemlemorzsa
ízlés szerint friss fűszer (kapor, petrezselyemzöld)
2 ev. kanálreszelt sajt
2 ev. kanálolívaolaj
2 gerezdfokhagyma
ízlés szerint só, bors
- A cukkinit megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Besózzuk, pihentetjük, majd a felesleges nedvességet alaposan kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojást, a zsemlemorzsát, sózzuk és borsozzuk, fokhagymával is ízesítjük. Ezután kerül bele az olaj és az aprított zöldfűszer.%1
- Alaposan elkeverjük. Ha a tészta túlságosan hígnak tűnik és nem formázható, akkor egy kevés zsemlemorzsával tudunk az állagán javítani.
- Egy tepsit előkészítünk, sütőpapírral kibéleljük. Nedves kézzel megformázzuk a kis lepénykéket és rátesszük a tepsire.
- Ügyeljünk arra, hogy a lepénykék vastagsága ugyanaz legyen, mert így a sütés közben nem kell félni attól, hogy az egyik átsül, a másik nem.
- 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.%2%3
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS