Sajtos-fokhagymás cukkinilepényke

Recept Sajtos-fokhagymás cukkinilepényke
KÜLDÖTT KÉPEK

Imádom a cukkinitócsnit, de be kell vallanom, hogy a bő olajban sütéshez nem volt egyáltalán kedvem. Ezért inkább lepénykéket készítettem. Az alapanyag és a massza ugyanaz, mint a tócsni esetében, a különbség annyi, hogy a megformázott korongokat nem bő és forró olajban, hanem sütőben sütöttem készre. A kész lepényke önmagában is tökéletes, de mártogatóssal egyenesen zseniális! Szerző: Jaja

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 dbcukkini
1 dbtojás
3 ev. kanálzsemlemorzsa
ízlés szerint friss fűszer (kapor, petrezselyemzöld)
2 ev. kanálreszelt sajt
2 ev. kanálolívaolaj
2 gerezdfokhagyma
ízlés szerint só, bors

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A cukkinit megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Besózzuk, pihentetjük, majd a felesleges nedvességet alaposan kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojást, a zsemlemorzsát, sózzuk és borsozzuk, fokhagymával is ízesítjük. Ezután kerül bele az olaj és az aprított zöldfűszer.%1
  2. Alaposan elkeverjük. Ha a tészta túlságosan hígnak tűnik és nem formázható, akkor egy kevés zsemlemorzsával tudunk az állagán javítani.
  3. Egy tepsit előkészítünk, sütőpapírral kibéleljük. Nedves kézzel megformázzuk a kis lepénykéket és rátesszük a tepsire.
  4. Ügyeljünk arra, hogy a lepénykék vastagsága ugyanaz legyen, mert így a sütés közben nem kell félni attól, hogy az egyik átsül, a másik nem.
  5. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.%2%3
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás