Sajtos-fokhagymás cukkinitócsni

A nyár utolsó heteit kihasználva érdemes még egy kicsit elővarázsolni a nyárias ízeket. Nekem a cukkini a nyár legnépszerűbb zöldsége, és a cukkiniból készült tócsnival egyszerűen nem tudok betelni. Legutóbb sajtos-fokhagymás változatban készítettem, a tésztába pedig a szokásos hozzávalók mellet egy kevés metélőhagymát is tettem. Tejföllel tálaltam, hozzá pedig friss paradicsomot haraptam. Nagyon jó!

Hozzáadta:, 23.8.2017
Kategória: Főételek
Recept Sajtos-fokhagymás cukkinitócsni

Hozzávalók

1 dbközepes cukkini
1 dbtojás
50 greszelt sajt
1 ev. kanálbúzafinomliszt
3 gerezdfokhagyma
ízlés szerint só, bors
újhagyma vagy metélőhagyma

Elkészítés menete

  1. a cukkinit alaposan megmossuk, meghámozzuk (aki szereti a héját, nem kell meghámoznia), majd kis lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A lisztet a tojással, a reszelt sajttal elkeverjük. Bármilyen sajtot használhatunk, a lényeg, hogy nekünk finom legyen: parmezán, cheddar, eidami, trappista…
  3. Sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott metélőhagymát vagy újhagymát, a zúzott fokhagymát, a lereszelt és kinyomkodott cukkinit, végül az egészet alaposan elkeverjük.
  4. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a kis tócsnik mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
  5. A kész tócsnikat papír törlőkendőre tesszük, leitatjuk a felesleges zsiradékot. Tejföllel tálaljuk.

Forrás: Vk