TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Sajtos-fokhagymás cukkinitócsni zsemlemorzsába csomagolva
Sajtos-fokhagymás cukkinitócsni zsemlemorzsába csomagolva
Recept Sajtos-fokhagymás cukkinitócsni zsemlemorzsába csomagolva
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   6.10.2018

Sajtos-fokhagymás cukkinitócsni zsemlemorzsába csomagolva

Akár hamis fasírtnak is hívhatnánk ezt a fogást, de szerintem maradjunk a sajtos-fokhagymás cukkinitócsninál, amit a végén zsemlemorzsába csomagolunk és bő zsiradékban kisütünk. A hozzávalók mennyisége inkább csak irányadó, mindenki maga dönti el, milyen állagú masszával tud a legjobban dolgozni. A fokhagyma mennyiségét is bátran változtathatjuk. Ha a massza túl tömény, adhatunk hozzá tojást, ha túl híg, akkor még egy kis zsemlemorzsával javíthatunk rajta. Szerző: Haanka

20 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
1 db
közepes cukkini
1 kv. kanál
1/2 kv. kanál
bors
2 gerezd
fokhagyma
1 db
tojás
100 g
reszelt sajt
4 ev. kanál
zsemlemorzsa
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A cukkinit megmossuk, megszárítjuk.
  2. Én a cukkinit nem hámozom meg, de ha valaki szeretné, akkor meghámozhatja.
  3. A cukkinit kis lyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk, borsozzuk, 20 percre félretesszük pihenni.
  4. A cukkini elég sok nedvességet engedett a pihenés alatt, azt leöntjük, a cukkiniből pedig kézzel kinyomkodjuk a felesleges levet. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tojást, a reszelt sajtot és a zsemlemorzsát.
  5. Jó alaposan elkeverjük, a masszából pedig kis kanálnyi adagokat szaggatunk ki, amit zsemlemorzsába forgatunk, majd bő zsiradékban megsütünk.

Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása