Sajtos-fokhagymás cukkinitócsni zsemlemorzsába csomagolva

Akár hamis fasírtnak is hívhatnánk ezt a fogást, de szerintem maradjunk a sajtos-fokhagymás cukkinitócsninál, amit a végén zsemlemorzsába csomagolunk és bő zsiradékban kisütünk. A hozzávalók mennyisége inkább csak irányadó, mindenki maga dönti el, milyen állagú masszával tud a legjobban dolgozni. A fokhagyma mennyiségét is bátran változtathatjuk. Ha a massza túl tömény, adhatunk hozzá tojást, ha túl híg, akkor még egy kis zsemlemorzsával javíthatunk rajta. Szerző: Haanka

Hozzáadta:, 6.10.2018
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Sajtos-fokhagymás cukkinitócsni zsemlemorzsába csomagolva

Hozzávalók

1 dbközepes cukkini
1 kv. kanál
1/2 kv. kanálbors
2 gerezdfokhagyma
1 dbtojás
100 greszelt sajt
4 ev. kanálzsemlemorzsa

Elkészítés menete

  1. A cukkinit megmossuk, megszárítjuk.
  2. Én a cukkinit nem hámozom meg, de ha valaki szeretné, akkor meghámozhatja.
  3. A cukkinit kis lyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk, borsozzuk, 20 percre félretesszük pihenni.
  4. A cukkini elég sok nedvességet engedett a pihenés alatt, azt leöntjük, a cukkiniből pedig kézzel kinyomkodjuk a felesleges levet. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tojást, a reszelt sajtot és a zsemlemorzsát.
  5. Jó alaposan elkeverjük, a masszából pedig kis kanálnyi adagokat szaggatunk ki, amit zsemlemorzsába forgatunk, majd bő zsiradékban megsütünk.

Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL