Sajtos-fokhagymás falatok liszt nélkül

Recept Sajtos-fokhagymás falatok liszt nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Ha valaki nem ehet lisztet, akkor a sajtos-fokhagymás falatok egy remek alternatíva. Mivel az alapja karfiol és egyáltalán nincs benne liszt, az alap tésztát számos úton-módon fel tudjuk dobni. Én nem spóroltam a fokhagymával és a sajttal sem, de természetesen más feltétekkel is rendkívül finom! Egy próbát mindenképp megér!

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz (1 bögre = 250 ml):

1 fejkarfiol (kisebb, kb. 1 bögrényi főtt karfiol kell)
1/2 bögrereszelt mozzarella
1/2 bögreparmezán reszelve
1 dbtojás
1 kv. kanáloregánó
2 gerezdfokhagyma
1/2 kv. kanál

Tetejére:

2 ev. kanálvaj
2 gerezdfokhagyma
1/4 bögreparmezán
1/4 bögrereszelt mozzarella

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és kihűtjük. Kása állagúra turmoxoljuk, majd hozzáadjuk a tojást, oregánót, zúzott fokhagymát, reszelt parmezánt és reszelt mozzarellát. Sózzuk, esetleg borsozzuk, alaposan elkeverjük.%1
  2. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, erre tesszük rá a karfiolos masszát. Elegyengetjük, majd 220 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.%2%3
  3. A vajat a zúzott fokhagymával elkeverjük, majd rákenjük a megsült tészta tetejére. Amíg még forró, megszórjuk az előkészített sajttal.%4
  4. Még pár percre visszatesszük a sütőbe, így a sajt ráolvad. Amíg forró, óvatosan felvágjuk, tálaljuk. Jó étvágyat!%5

Forrás: Whatsfordinner

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás