Sajtos-fűszeres burgonya – a tökéletes falat

Kéne egy kis nassolnivaló, harapnivaló? Akkor érdemes körbenézni az éléskamrában és elkészíteni saját verziónkat. Nálunk nagyon nagy kedvence a sajtos-fűszeres burgonya. Semmi titok nincs a receptben, az egyetlen, amire oda kell figyelni, hogy a burgonyát lehetőség szerint hasonló méretűek legyenek. A trükk pedig az, hogy a sajtot és fűszereket az olvasztott vajjal kikent tepsi aljára szórjuk, és erre kerül a félbe vágott burgonya. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 28.9.2019
Kategória: Köretek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Sajtos-fűszeres burgonya – a tökéletes falat

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
burgonya
olvasztott vaj
reszelt parmezán
zúzott fokhagyma vagy fokhagymapor
sült burgonya fűszerkeverék

Elkészítés menete

  1. A burgonyát megmossuk fébe vágjuk.
  2. Az olvasztott vajat beleöntjük a tepsibe és kikenjük vele. A vajra rászórjuk a reszelt sajtot, a fokhagymaport, sót, borsot, fűszerkeveréket.
  3. Rátesszük a félbe vágott burgonyát (vágott felével lefelé). 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 30 percig sütjük. A sütési idő nagyban függ a burgonya nagyságától.
  4. Miután megsült, 5 percig pihentetjük. Ezután besszük csak ki a burgonyát a tepsiből. Ha előbb szedjük ki, akkor előfordulhat, hogy a sajt a tepsi alján marad.