Sajtos-fűszeres burgonya – a tökéletes falat

Recept Sajtos-fűszeres burgonya – a tökéletes falat

Hozzáadta: TopPetra, 28.9.2019

Kategória: Köretek, Főétkezések, Ebéd

KÜLDÖTT KÉPEK

Kéne egy kis nassolnivaló, harapnivaló? Akkor érdemes körbenézni az éléskamrában és elkészíteni saját verziónkat. Nálunk nagyon nagy kedvence a sajtos-fűszeres burgonya. Semmi titok nincs a receptben, az egyetlen, amire oda kell figyelni, hogy a burgonyát lehetőség szerint hasonló méretűek legyenek. A trükk pedig az, hogy a sajtot és fűszereket az olvasztott vajjal kikent tepsi aljára szórjuk, és erre kerül a félbe vágott burgonya. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 28.9.2019

Kategória: Köretek, Főétkezések, Ebéd

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

burgonya
olvasztott vaj
reszelt parmezán
zúzott fokhagyma vagy fokhagymapor
sült burgonya fűszerkeverék

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A burgonyát megmossuk fébe vágjuk.
  2. Az olvasztott vajat beleöntjük a tepsibe és kikenjük vele. A vajra rászórjuk a reszelt sajtot, a fokhagymaport, sót, borsot, fűszerkeveréket.
  3. Rátesszük a félbe vágott burgonyát (vágott felével lefelé). 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 30 percig sütjük. A sütési idő nagyban függ a burgonya nagyságától.
  4. Miután megsült, 5 percig pihentetjük. Ezután besszük csak ki a burgonyát a tepsiből. Ha előbb szedjük ki, akkor előfordulhat, hogy a sajt a tepsi alján marad.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás