Sajtos-kefires lepény – szuper ötlet kenyér helyett

Recept Sajtos-kefires lepény – szuper ötlet kenyér helyett

Hozzáadta: Viki78, 26.8.2017

Kategória: Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd

KÜLDÖTT KÉPEK
Recept Sajtos-kefires lepény – szuper ötlet kenyér helyett

Ha nincs otthon péksütemény, de a család mégis megkívánta, akkor nem kell rögtön a boltba szaladni. Egy remek alternatíva a sajtos-kefires lepényke, ami aznap biztos helyettesíti a kenyeret, kiflit, zsemlét, de még a pitát is. Az elkészítése nagyon gyors, a tészta szinte 15 perc alatt elkészül, a sajttól és kefirtől pedig fantasztikus ízvilágot kap. Én kacsazsíron sütöttem aranybarnára, de akár „szárazon”, zsiradék nélkül is készíthetjük. Önmagában is finom, de akár szaftos húsokhoz is fogyaszthatjuk.

KÜLDÖTT KÉPEK
Recept Sajtos-kefires lepény – szuper ötlet kenyér helyett

Hozzáadta: Viki78, 26.8.2017

Kategória: Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd

ALAPANYAGOK

200 gsajt
2 bögrebúzafinomliszt
1 bögrekefir
1/2 kv. kanálkristálycukor
csipet só
1 kv. kanálsütőpor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A liszt és kefir kiméréshez előkészítünk egy db, 250 ml-es bögrét.
  2. Kimérjük a 2 bögre lisztet, egy tálba szórjuk, hozzáadjuk az 1 bögre kefirt, sózzuk, hozzáadjuk a cukrot és a sütőport, majd az egészből sima állagú tésztát készítünk. A tésztát 5 percig pihentetjük. Amíg a tészta pihen, kis lyukú reszelőn a sajt ¾-ét lereszeljük (kb. 150 g), és beledolgozzuk a tésztába.
  3. A kész tésztát két egyenlő részre osztjuk.
  4. Mind a két tésztaadagot kinyújtjuk, a közepére tesszük a maradék lereszelt sajtot (kb. 25-25 g), majd a sajtot becsomagoljuk a tésztával.
  5. A sajtos tésztacsomagokat kinyújtjuk, kör alakúra formázzuk, majd mindkét felét száraz serpenyőn megpirítjuk. Ha nem szeretjük a „szárazon” sült lepényt, akkor egy kis vajon, olajon, esetleg kacsazsíron pirítjuk meg.

Forrás: Ok

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás