TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Sajtos-kefires lepény – szuper ötlet kenyér helyett
Sajtos-kefires lepény – szuper ötlet kenyér helyett
Viki78    ·   26.8.2017

Sajtos-kefires lepény – szuper ötlet kenyér helyett

Ha nincs otthon péksütemény, de a család mégis megkívánta, akkor nem kell rögtön a boltba szaladni. Egy remek alternatíva a sajtos-kefires lepényke, ami aznap biztos helyettesíti a kenyeret, kiflit, zsemlét, de még a pitát is. Az elkészítése nagyon gyors, a tészta szinte 15 perc alatt elkészül, a sajttól és kefirtől pedig fantasztikus ízvilágot kap. Én kacsazsíron sütöttem aranybarnára, de akár „szárazon”, zsiradék nélkül is készíthetjük. Önmagában is finom, de akár szaftos húsokhoz is fogyaszthatjuk.

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok
200 g
sajt
2 bögre
búzafinomliszt
1 bögre
kefir
1/2 kv. kanál
kristálycukor
csipet só
1 kv. kanál
sütőpor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A liszt és kefir kiméréshez előkészítünk egy db, 250 ml-es bögrét.
  2. Kimérjük a 2 bögre lisztet, egy tálba szórjuk, hozzáadjuk az 1 bögre kefirt, sózzuk, hozzáadjuk a cukrot és a sütőport, majd az egészből sima állagú tésztát készítünk. A tésztát 5 percig pihentetjük. Amíg a tészta pihen, kis lyukú reszelőn a sajt ¾-ét lereszeljük (kb. 150 g), és beledolgozzuk a tésztába.
  3. A kész tésztát két egyenlő részre osztjuk.
  4. Mind a két tésztaadagot kinyújtjuk, a közepére tesszük a maradék lereszelt sajtot (kb. 25-25 g), majd a sajtot becsomagoljuk a tésztával.
  5. A sajtos tésztacsomagokat kinyújtjuk, kör alakúra formázzuk, majd mindkét felét száraz serpenyőn megpirítjuk. Ha nem szeretjük a „szárazon” sült lepényt, akkor egy kis vajon, olajon, esetleg kacsazsíron pirítjuk meg.

Forrás: Ok

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept