Sajtos kréker 4 hozzávalóból

Recept Sajtos kréker 4 hozzávalóból
KÜLDÖTT KÉPEK
Recept Sajtos kréker 4 hozzávalóbólRecept Sajtos kréker 4 hozzávalóból

Ha nincs otthon rágcsálni való, de mégis megkívánjuk, akkor a konyhánkban kevés hozzávalóból, aránylag kevés időráfordítással kiváló ropogós sajtos falatkák készíthetők. A sajtos kréker 4 hozzávalóból egy igazi parti kellék, mindössze vaj, liszt, sajt és egy tojás sárgája kell hozzá. Én kis cikkekre vágtam a kör alakú tésztát, és egy erős szívószál végével kis lyukakat szaggattam ki belőle, hogy ne csak az íze legyen sajtos, hanem a formája is hasonlítson a sajtra. Tapasztalat szerint legalább 4-5 adagot érdemes belőle készíteni, mert a család nagyon gyorsan lecsap rá.

KÜLDÖTT KÉPEK
Recept Sajtos kréker 4 hozzávalóbólRecept Sajtos kréker 4 hozzávalóból

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

100 gvaj
100 gbúzafinomliszt
100 greszelt sajt
1 dbtojás sárgája

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A hideg vajat felkockázzuk, majd a liszttel együtt egységes tésztává dolgozzuk. Hozzáadjuk az apró lyukú reszelőn lereszelt sajtot, végül a tojás sárgáját, majd az egészet alaposan eldolgozzuk, és egy cipót formázunk belőle. A tésztát fóliába csomagoljuk és legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tésztát kivesszük a hűtőből, kicsomagoljuk, és két részre vágjuk. Mindegyik felet kör alakúra nyújtjunk. A tésztakörből egy éles késsel cikkekre, tetszés szerint különböző nagyságú háromszögekre vágjuk.
  3. A legkisebb szaggatóval, vagy akár egy szívószál segítségével krékerekbe kis lyukakat szaggatunk. A krékereket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  4. A krékereket 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.

Zdroj: Ok

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás