Sajtos penne
A sajtos penne, ahogy én készítem és a család szereti, egy rendkívül gyors és egyszerű recept. Talán a legmacerásabb a fokhagyma előkészítése, a szalonna felkockázása és a sajt lereszelése. Az alapanyagok mennyisége bátran személyre és ízlésre szabható, én sok szalonnával és gombával készítem, a sajtot pedig mindig variálom. Egyszer parmezán, egyszer gouda, egyszer ementál, mikor mi van otthon és mire van gusztusa a családnak.
Hozzávalók
Szükségünk lesz:penne tészta
főzőtejszín
tojás sárgája
csiperkegomba
szalonna
só és bors
olaj
petrezselyemzöld
tetszés szerinti reszelt sajt, legalább másfél maréknyi
fokhagyma
Elkészítés menete
- A hozzávalók mennyisége szándékosan nincs megadva, ugyanis ezek mennyisége bátran variálható, ízlés szerint használható. Én több szalonnát és gombát használtam.
- A tésztát megfőzzük. Egy serpenyőben a szalonnát zsírjára sütjük, hozzáadjuk a fokhagymát, pár percig együtt pirítjuk, majd ráöntjük a tésztát.
- A sajtot, tejszínt és tojássárgát összekeverjük, majd ráöntjük a tésztára. Addig kevergetjük, míg a sajt fel nem olvad. Még melegen tálaljuk. Jó étvágyat!
Forrás: Vaření a pečení s láskou