Sajtos roló sonkás töltelékkel

Hozzáadta: TopPetra, 26.12.2019
Kategória: Előételek, falatkák, Ünnepek, Szilveszter és Újév, Sósak, Főétkezések, Szülinap
KÜLDÖTT KÉPEK
A sajtos tekercs mindig jól jön, és tökéletes vendégváró falat! Most, hogy a sajtot már szeletelve is lehet kapni, tényleg nem okoz nagy gondot elkészíteni. Az alap sajtlap, amit tojásos-sonkás krémmel kentem meg (természetesen a sonka és sajt sem hiányozhat belőle, és a hagyma sem), paprikával díszítettem és egyszerűen felcsavartam. Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 26.12.2019
Kategória: Előételek, falatkák, Ünnepek, Szilveszter és Újév, Sósak, Főétkezések, Szülinap
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
250 - 300 gsajtszelet (eidami, Pannónia...)
ízlés szerint paprika (kápia)
250 gsonka
100 g„hátomszög” sajt
100 gvaj
2 dbtojás
1 dbvöröshagyma
2 kv. kanálmustár
petrezselyemzöld
só, bors
- A sajtot sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük úgy, hogy a szélek fedjék egymást, így sütés közben szépen egybeolvadnak és egységes sajtalapunk lesz.%1
- Az így előkészített sajtszeleteket 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, kb. 1 percre, tényleg csak annyi időre, hogy a sajtszeletek egybeolvadjanak.%2
- Kivesszük a sütőből, megkenjük a töltelékkel, majd rátesszük a paprikát és felcsavarjuk.%3
- Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután megkötött, tálalhajtuk.%4
- Töltelék: a tojást megfőzzük, ketté vágjuk és a sárgáját a puha vajjal krémesre keverjük. Hozzáadjuk a „háromszög” sajtot és a mustárt, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd belekeverjük az apróra vágott tojásfehérjét, sonkát, hagymát, petrezselyemzöldet. Ezeket alaposan elkeverjük és el is készült a töltelék.%5%6
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS