TopReceptek.hu Ünnepek Szilveszter és Újév Sajtos roló sonkás töltelékkel
Sajtos roló sonkás töltelékkel
Recept Sajtos roló sonkás töltelékkel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A sajtos tekercs mindig jól jön, és tökéletes vendégváró falat! Most, hogy a sajtot már szeletelve is lehet kapni, tényleg nem okoz nagy gondot elkészíteni. Az alap sajtlap, amit tojásos-sonkás krémmel kentem meg (természetesen a sonka és sajt sem hiányozhat belőle, és a hagyma sem), paprikával díszítettem és egyszerűen felcsavartam. Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   26.12.2019

Sajtos roló sonkás töltelékkel

A sajtos tekercs mindig jól jön, és tökéletes vendégváró falat! Most, hogy a sajtot már szeletelve is lehet kapni, tényleg nem okoz nagy gondot elkészíteni. Az alap sajtlap, amit tojásos-sonkás krémmel kentem meg (természetesen a sonka és sajt sem hiányozhat belőle, és a hagyma sem), paprikával díszítettem és egyszerűen felcsavartam. Szerző: Triniti

15 perc
Elkészítés
1 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
250 - 300 g
sajtszelet (eidami, Pannónia...)
ízlés szerint paprika (kápia)
250 g
sonka
100 g
„hátomszög” sajt
100 g
vaj
2 db
tojás
1 db
vöröshagyma
2 kv. kanál
mustár
petrezselyemzöld
só, bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
15 perc
Elkészítés
1 perc
Sütés/főzés
  1. A sajtot sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük úgy, hogy a szélek fedjék egymást, így sütés közben szépen egybeolvadnak és egységes sajtalapunk lesz.%1
  2. Az így előkészített sajtszeleteket 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, kb. 1 percre, tényleg csak annyi időre, hogy a sajtszeletek egybeolvadjanak.%2
  3. Kivesszük a sütőből, megkenjük a töltelékkel, majd rátesszük a paprikát és felcsavarjuk.%3
  4. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután megkötött, tálalhajtuk.%4
  5. Töltelék: a tojást megfőzzük, ketté vágjuk és a sárgáját a puha vajjal krémesre keverjük. Hozzáadjuk a „háromszög” sajtot és a mustárt, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd belekeverjük az apróra vágott tojásfehérjét, sonkát, hagymát, petrezselyemzöldet. Ezeket alaposan elkeverjük és el is készült a töltelék.%5%6
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása