TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Sajtos-ropogós csirkefalatok felesleges olajban sütés nélkül
Sajtos-ropogós csirkefalatok felesleges olajban sütés nélkül
Recept Sajtos-ropogós csirkefalatok felesleges olajban sütés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ráakadtam egy jó kis receptre, amit ki kellett próbálnom. A panírba reszelt parmezánt tettem, a bepanírozott csirkefalatokat pedig kevés olaj használatával sütőben ropogósra sütöttem. A végeredmény tökéletesen ropogós, ízletes csirkehús.

TopPetra TopPetra    ·   1.10.2023

Sajtos-ropogós csirkefalatok felesleges olajban sütés nélkül

Ráakadtam egy jó kis receptre, amit ki kellett próbálnom. A panírba reszelt parmezánt tettem, a bepanírozott csirkefalatokat pedig kevés olaj használatával sütőben ropogósra sütöttem. A végeredmény tökéletesen ropogós, ízletes csirkehús.

35 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
400 g
csirkemell
5 evőkanál
zsemlemorzsa
5 evőkanál
reszelt parmezán
szükség szerint
aprított petrezselyemzöld
3 db
tojás
szükség szerint
búzafinomliszt
szükség szerint
olaj
szükség szerint
tojás
szükség szerint fűszerek:
só, őrölt bors, fűszerpaprika
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. A csirkemellet megmossuk, ízlés szerint darabokra vágjuk, fűszerezzük: só, bors, fűszerpaprika.
  2. Az ízesített csirkehúst először lisztbe, ezután tojásba, végül a zsemlemorzsa, parmezán és petrezselyemzöld keverékébe forgatjuk.
  3. A bepanírozott falatokat olajjal kikent tepsibe tesszük. A tetejére még pár csepp olajat tehetünk, majd 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 20 perc alatt készre sütjük. A sütési idő függ a csirkehús vastagságától is.
  4. A ropogós csirkefalatokat hasábburgonyával és szósszal tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása