Sajtos-ropogós perec és kerék

Hozzáadta: TopPetra, 17.6.2020
Kategória: Ünnepek, Szilveszter és Újév, Sósak, Előételek, falatkák, Főétkezések, Szülinap
KÜLDÖTT KÉPEK
Az egyik háztartási boltban találtam rá a műanyag kerék és perec kiszúrókra vagy szaggatóformákra. El is határoztam, hogy én ma bizony ki is próbálom és készítek a gyerekeknek ropogtatnivalót. Hogy még finomabb legyen, a ropogós tésztájába reszelt sajtot is tettem. A formázáshoz kell egy kis türelem, mert tényleg aprók, és a maradék tésztát ismét összegyúrtam, formáztam. Cserébe a gyerekektől hatalmas elismerést kaptam. Szerző: Romca
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 17.6.2020
Kategória: Ünnepek, Szilveszter és Újév, Sósak, Előételek, falatkák, Főétkezések, Szülinap
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
200 gfinomliszt
200 gmargarin
200 greszelt gouda sajt
2 dbtojássárga
Szükségünk lesz még:
1 db tojás felverve, kenéshez
- Az egy tojást leszámítva a hozzávalókat tészta állagúra dolgozzuk.
- A tésztát legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük pihenni.
- A tésztát, miután végeztünk, vékonyra nyújtjuk.
- A formával kivágjuk a pereceket, majd sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. A maradék tésztát ismét összegyúrjuk és újabb adag pereceket szaggatunk ki.
- Tetejét felvert tojással megkenjük, kevés sóval megszórjuk.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 17 percig sütjük – közben figyeljük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Nejlepší sýrové preclíky.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Najlepšie syrové praclíky.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Die besten Käsebrezeln an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS