Sajtos-ropogós perec és kerék

Az egyik háztartási boltban találtam rá a műanyag kerék és perec kiszúrókra vagy szaggatóformákra. El is határoztam, hogy én ma bizony ki is próbálom és készítek a gyerekeknek ropogtatnivalót. Hogy még finomabb legyen, a ropogós tésztájába reszelt sajtot is tettem. A formázáshoz kell egy kis türelem, mert tényleg aprók, és a maradék tésztát ismét összegyúrtam, formáztam. Cserébe a gyerekektől hatalmas elismerést kaptam. Szerző: Romca

Hozzáadta:, 17.6.2020
Kategória: Előételek, falatkák, Ünnepek, Szilveszter és Újév, Sósak
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Sajtos-ropogós perec és kerék

Hozzávalók

200 gfinomliszt
200 gmargarin
200 greszelt gouda sajt
2 dbtojássárga
Szükségünk lesz még:
1 db tojás felverve, kenéshez

Elkészítés menete

  1. Az egy tojást leszámítva a hozzávalókat tészta állagúra dolgozzuk.
  2. A tésztát legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük pihenni.
  3. A tésztát, miután végeztünk, vékonyra nyújtjuk.
  4. A formával kivágjuk a pereceket, majd sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. A maradék tésztát ismét összegyúrjuk és újabb adag pereceket szaggatunk ki.
  5. Tetejét felvert tojással megkenjük, kevés sóval megszórjuk.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 17 percig sütjük – közben figyeljük.