Sajtos-ropogós perec és kerék

Recept Sajtos-ropogós perec és kerék
KÜLDÖTT KÉPEK

Az egyik háztartási boltban találtam rá a műanyag kerék és perec kiszúrókra vagy szaggatóformákra. El is határoztam, hogy én ma bizony ki is próbálom és készítek a gyerekeknek ropogtatnivalót. Hogy még finomabb legyen, a ropogós tésztájába reszelt sajtot is tettem. A formázáshoz kell egy kis türelem, mert tényleg aprók, és a maradék tésztát ismét összegyúrtam, formáztam. Cserébe a gyerekektől hatalmas elismerést kaptam. Szerző: Romca

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

200 gfinomliszt
200 gmargarin
200 greszelt gouda sajt
2 dbtojássárga

Szükségünk lesz még:

1 db tojás felverve, kenéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az egy tojást leszámítva a hozzávalókat tészta állagúra dolgozzuk.
  2. A tésztát legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük pihenni.
  3. A tésztát, miután végeztünk, vékonyra nyújtjuk.
  4. A formával kivágjuk a pereceket, majd sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. A maradék tésztát ismét összegyúrjuk és újabb adag pereceket szaggatunk ki.
  5. Tetejét felvert tojással megkenjük, kevés sóval megszórjuk.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 17 percig sütjük – közben figyeljük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás