Sajtos-ropogós pulykaszelet

A sajtos-ropogós pulykaszeletet nagy népszerűségnek örvend a konyhámban. Egyrészt azért, mert minimális fűszerezéssel fantasztikus ízvilág kölcsönözhető az ételnek, másrészt a sajtos tésztának köszönhetően ropogós, roppanós a hús panírja. A gyerekek imádják, és hogy még ropogósabb legyen a hús, legalább háromszor beleforgatom a lisztbe és a sajtos-tojásos tésztába. Salátával és burgonyapürével tálalom.

Hozzáadta:, 9.7.2017
Kategória: Főételek
Recept Sajtos-ropogós pulykaszelet

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
8 szeletpulykamell
180 greszelt sajt (parmezán / gouda / eidami / trappista)
6 dbtojás
búzafinomliszt
bors
szárított petrezselyemzöld
olaj

Elkészítés menete

  1. A pulykaszeleteket óvatosan kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk. elkészítjük a sajtos keveréket: a lereszelt sajtot elkeverjük a tojással és a szárított petrezselyemzölddel. Az ízesített pulykaszeleteket beleforgatjuk a lisztbe, majd a tojásos-sajtos keverékbe. Akár többször is beleforgathatjuk, minél vastagabb a réteg, annál roppanósabb lesz a tésztába forgatott hús.
  2. Az így elkészített hűsszeleteket forró olajban aranyszínűre sütjük (mindkét felét).
  3. Miután megsült, a szeleteket papír törlőkendőre tesszük, hogy leitassuk a felesleges olajat, majd salátával és burgonyával tálaljuk. Jó étvágyat!

 

Forrás: Vaření a pečení s radostí