Sajtos-ropogós pulykaszelet
A sajtos-ropogós pulykaszeletet nagy népszerűségnek örvend a konyhámban. Egyrészt azért, mert minimális fűszerezéssel fantasztikus ízvilág kölcsönözhető az ételnek, másrészt a sajtos tésztának köszönhetően ropogós, roppanós a hús panírja. A gyerekek imádják, és hogy még ropogósabb legyen a hús, legalább háromszor beleforgatom a lisztbe és a sajtos-tojásos tésztába. Salátával és burgonyapürével tálalom.
KÜLDÖTT KÉPEK
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
8 szeletpulykamell
180 greszelt sajt (parmezán / gouda / eidami / trappista)
6 dbtojás
búzafinomliszt
só
bors
szárított petrezselyemzöld
olaj
- A pulykaszeleteket óvatosan kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk. elkészítjük a sajtos keveréket: a lereszelt sajtot elkeverjük a tojással és a szárított petrezselyemzölddel. Az ízesített pulykaszeleteket beleforgatjuk a lisztbe, majd a tojásos-sajtos keverékbe. Akár többször is beleforgathatjuk, minél vastagabb a réteg, annál roppanósabb lesz a tésztába forgatott hús.
- Az így elkészített hűsszeleteket forró olajban aranyszínűre sütjük (mindkét felét).
- Miután megsült, a szeleteket papír törlőkendőre tesszük, hogy leitassuk a felesleges olajat, majd salátával és burgonyával tálaljuk. Jó étvágyat!
Forrás: Vaření a pečení s radostí
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS