TopReceptek.hu Előételek, falatkák Sósak Sajtos-sonkás csiga
Sajtos-sonkás csiga
TopPetra    ·   29.12.2019

Sajtos-sonkás csiga

A kelt tészta verhetetlen! És nemcsak édeset, hanem sósat is tudunk belőle varázsolni! Erre remek példa a sonkával és sajttal készített csiga! A lágy kelt tésztát, amibe csak egy kanál cukor került, ketchuppal megkentem, majd aprított sonkával és reszelt sajttal szórtam meg. A felcsavart, majd felszeletelt tésztára még egy adag sajt került, be a sütőbe, és már kész is! Isteni! Legközelebb mustáros-tejfölös alap, lilahagyma és szalonna lesz a feltét!

30 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok
20 g
élesztő
1 ev. kanál
kristálycukor
150 ml
tej
300 g
finomliszt
100 g
vaj
2 db
tojássárga
1 kv. kanál
1 tojás
kenéshez
ketchup
sonka
sajt
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az élesztőt a tejbe morzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, egy kanál lisztet, elkeverjük, felfuttatjuk.
  2. A lisztet, puha vajat, tojássárgát, sót, élesztőt elkeverjük. Amikor megkaptuk a sima állagú tésztát, lefedjük és meleg helyen addig kelesztjük, amíg meleg helyen kétszeresére nem dagad.
  3. Miután megkelt, kb. 0.5 cm vastagra nyújtjuk.
  4. A tésztát megkenjük a ketchuppal, rátesszük az apróra vágott sonkát, megszórjuk a reszeltsajttal.
  5. A tésztát felcsavarjuk, felvert tojással megkenjük, majd kb. másfél centi vastagra felszeleteljük. Az így kapott csigákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, reszelt sajttal megszórjuk.
  6. 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

Blogom: Vaření a pečení s radostí

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept