Sajtos-sonkás csiga

A kelt tészta verhetetlen! És nemcsak édeset, hanem sósat is tudunk belőle varázsolni! Erre remek példa a sonkával és sajttal készített csiga! A lágy kelt tésztát, amibe csak egy kanál cukor került, ketchuppal megkentem, majd aprított sonkával és reszelt sajttal szórtam meg. A felcsavart, majd felszeletelt tésztára még egy adag sajt került, be a sütőbe, és már kész is! Isteni! Legközelebb mustáros-tejfölös alap, lilahagyma és szalonna lesz a feltét!

Hozzáadta:, 29.12.2019
Kategória: Előételek, falatkák, Főételek, Péksütemények, Hús nélkül, Sósak, Kelt tészta
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Sajtos-sonkás csiga

Hozzávalók

20 gélesztő
1 ev. kanálkristálycukor
150 mltej
300 gfinomliszt
100 gvaj
2 dbtojássárga
1 kv. kanál
1 tojáskenéshez
ketchup
sonka
sajt

Elkészítés menete

  1. Az élesztőt a tejbe morzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, egy kanál lisztet, elkeverjük, felfuttatjuk.
  2. A lisztet, puha vajat, tojássárgát, sót, élesztőt elkeverjük. Amikor megkaptuk a sima állagú tésztát, lefedjük és meleg helyen addig kelesztjük, amíg meleg helyen kétszeresére nem dagad.
  3. Miután megkelt, kb. 0.5 cm vastagra nyújtjuk.
  4. A tésztát megkenjük a ketchuppal, rátesszük az apróra vágott sonkát, megszórjuk a reszeltsajttal.
  5. A tésztát felcsavarjuk, felvert tojással megkenjük, majd kb. másfél centi vastagra felszeleteljük. Az így kapott csigákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, reszelt sajttal megszórjuk.
  6. 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

Blogom: Vaření a pečení s radostí