Sajtos-sonkás csiga

Hozzáadta: TopPetra, 29.12.2019
Kategória: Előételek, falatkák, Főételek, Péksütemények, Ünnepek, Sósak, Kelt tészta, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd, Szülinap
A kelt tészta verhetetlen! És nemcsak édeset, hanem sósat is tudunk belőle varázsolni! Erre remek példa a sonkával és sajttal készített csiga! A lágy kelt tésztát, amibe csak egy kanál cukor került, ketchuppal megkentem, majd aprított sonkával és reszelt sajttal szórtam meg. A felcsavart, majd felszeletelt tésztára még egy adag sajt került, be a sütőbe, és már kész is! Isteni! Legközelebb mustáros-tejfölös alap, lilahagyma és szalonna lesz a feltét!
Hozzáadta: TopPetra, 29.12.2019
Kategória: Előételek, falatkák, Főételek, Péksütemények, Ünnepek, Sósak, Kelt tészta, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd, Szülinap
ALAPANYAGOK
- Az élesztőt a tejbe morzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, egy kanál lisztet, elkeverjük, felfuttatjuk.
- A lisztet, puha vajat, tojássárgát, sót, élesztőt elkeverjük. Amikor megkaptuk a sima állagú tésztát, lefedjük és meleg helyen addig kelesztjük, amíg meleg helyen kétszeresére nem dagad.
- Miután megkelt, kb. 0.5 cm vastagra nyújtjuk.
- A tésztát megkenjük a ketchuppal, rátesszük az apróra vágott sonkát, megszórjuk a reszeltsajttal.
- A tésztát felcsavarjuk, felvert tojással megkenjük, majd kb. másfél centi vastagra felszeleteljük. Az így kapott csigákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, reszelt sajttal megszórjuk.
- 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Blogom: Vaření a pečení s radostí