Sajtos-sonkás csirketekercs

Ha létezik egyszerű és finom fő fogás, akkor a sajtos-sonkás csirkerolád határozottan az! Egyszerűen csak felcsavarjuk az előkészített alapanyagokat, sütőtálba tesszük, nyakon öntjük a finom mártással, majd kb. fél óra alatt az előmelegített sütőben készre sütjük. Egyszerű hozzávalók kicsit újra gondolva, csodás köntösben. Szerző: Lacusin

Hozzáadta:, 24.2.2020
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Sajtos-sonkás csirketekercs

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
3 dbcsirkemell filé
200 gsonka
200 gszeletelt sajt
Mártás:
4 ev. kanálolaj
4 ev. kanálfinomliszt
500 mlfőzőtejszín
2 ev. kanáltejföl
só, bors
petrezselyemzöld
szerecsendió

Elkészítés menete

  1. A csirkemellet megmossuk, felszeleteljük és vékonyra klopfoljuk.
  2. A felületre fóliát terítünk, erre tesszük rá a szeletelt sajtot, a sajtra a sonkát, majd a sonkára a csirkemellet. Így együtt felcsavarjuk és olajjal kikent sütőtálba tesszük.
  3. Elkészítjük a mártást: az olajat felhevítjük, rászórjuk a lisztet, kicsit megpirítjuk, felöntjük a tejszínnel, csomómentesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, majd beleszórjuk az aprított petrezselyemzöldet.
  4. A mártással nyakon öntjük a tekercseket. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 30 percig sütjük. Kicsit kihűtjük, tálaljuk. Remekül illik hozzá a főtt rizs és főtt burgonya is. Jó étvágyat!