Sajtos-sonkás falatok

A gyerekek sós muffinnak hívják, a férjem és én pedig sonkás-sajtos falatoknak. A neve nem is annyira lényeges, inkább az, hogy a végeredmény magáért beszél! Én meg vagyok arról győződve, hogy amiben sonka és sajt van, az már egy elég erős kezdés és alap, a befejezés pedig már csak rajtunk múlik. Szerző: Romca

Hozzáadta:, 24.6.2020
Kategória: Előételek, falatkák, Sósak
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Sajtos-sonkás falatok

Hozzávalók

100 gsonka
1 dbtojás
300 grétesliszt
1 kv. kanálszódabikarbóna
50 g puha vaj
200 greszelt gouda sajt
250 mltej
ízlés szerint só, bors
aprított petrezselyemzöld vagy snidling

Elkészítés menete

  1. A tojássárgát a vajjal kézi robotgéppel eldolgozzuk.
  2. A lisztet átszitáljuk, sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a szódabikarbónát, elkeverjük a tojás és vaj keverékével, végül hozzáadjuk a tejet.
  3. Ezután kerül a tésztába az apró kockára vágott sonka, a reszelt sajt és az aprított zöldfűszer.
  4. Utolsó lépésben beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  5. Muffin sütőformába töltjük, 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.