ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
4 bögrerizs
100 greszelt mozzarella sajt
100 gsonka
1 dbrépa
3 ev. kanálaprított petrezselyemzöld
2 dbtojás
1 bögretej
150 gkrémsajt
1 csészereszelt parmezán
só
bors
- A rizst klasszikus módon, sós vízben főve elkészítjük (én a rizst úgy főzöm, mint a tésztát: egy nagyobb edényben vizet forralok, sózom, majd ebbe rakom a rizst, a lángot a legkisebb fokozatra veszem, és a rizst 15 perc alatt készre főzöm, és leszűröm).
- Egy nagyobb tálban a rizst összekeverem a reszelt mozzarella sajttal, az apróra vágott sonkával, a lereszelt répával, petrezselyemmel, a tejben felvert tojással, krémsajttal és a reszelt parmezán felével. Sózom, borsozom, majd az egészet jó alaposan elkeverem. Az így elkészült masszát egy zsiradékkal kikent hőálló tálba tesszük.
- A tojásos-zöldséges-sajtos rizst 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük. Pár perccel a sütés vége előtt a tetejét megszórjuk a maradék parmezánnal, és aranybarnára sütjük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS