Sajtos-sonkás sült rizs

Miután elkészült a Sajtos-sonkás sült rizs, a finom sajt nyúlik rajta, belül pedig mégis krémes. Önállóan is megállja a helyét, de tartalmas köretnek is tökéletes. Belül esélye sincs a kiszáradásra, a teteje pedig finom és roppanós lesz.

Hozzáadta:, 30.9.2016
Kategória: Főételek
Sajtos-sonkás sült rizs

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
4 bögrerizs
100 greszelt mozzarella sajt
100 gsonka
1 dbrépa
3 ev. kanálaprított petrezselyemzöld
2 dbtojás
1 bögretej
150 gkrémsajt
1 csészereszelt parmezán
bors

Elkészítés menete

  1. A rizst klasszikus módon, sós vízben főve elkészítjük (én a rizst úgy főzöm, mint a tésztát: egy nagyobb edényben vizet forralok, sózom, majd ebbe rakom a rizst, a lángot a legkisebb fokozatra veszem, és a rizst 15 perc alatt készre főzöm, és leszűröm).
  2. Egy nagyobb tálban a rizst összekeverem a reszelt mozzarella sajttal, az apróra vágott sonkával, a lereszelt répával, petrezselyemmel, a tejben felvert tojással, krémsajttal és a reszelt parmezán felével. Sózom, borsozom, majd az egészet jó alaposan elkeverem. Az így elkészült masszát egy zsiradékkal kikent hőálló tálba tesszük.
  3. A tojásos-zöldséges-sajtos rizst 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük. Pár perccel a sütés vége előtt a tetejét megszórjuk a maradék parmezánnal, és aranybarnára sütjük.