Sajtos-sonkás tekercs leveles tésztából

Egy újabb gyors recept, ami fél óránál többet nem vesz igénybe. Az ilyen gyors fogások alapja elősorban a bolti leveles tészta. A feltétet nem gondoltam túlságosan túl, sonka és szendvicssajt volt. Ha netán úgy gondoljuk, hogy a végeredmény túl száraz lesz, akkor akár krémsajttal, fokhagymás tejföllel, paradicsomos szósszal, vagy bármilyen más krémmel megkenhetjük a tésztákat. Az elkészített négyzeteket már csak fel kell csavarni, tojással megkenjük, szezámmaggal megszórjuk, megsütjük, és már kész is.

Hozzáadta:Babu27, 7.10.2017
Kategória: Előételek, Szilveszter és Újév
Sajtos-sonkás tekercs leveles tésztából

Hozzávalók

2 csomagleveles tészta
ízlés szerint sonka vagy szalámi
szendvicssajt („lapsajt”) ízlés szerint
szezámmag
1 dbtojás kenéshez

Elkészítés menete

  1. A leveles tésztát kicsomagoljuk, kiterítjük, és a sajtlapoktól kicsit nagyobb négyzetekre vágjuk.
  2. A négyzetekre rátesszük a sonkát/szalámit, a sajtot, felcsavarjuk, felvert tojással megkenjük, szezámmaggal megszórjuk.
  3. 180 fokon 15 percig sütjük. Érdemes 5-6 percenként ránézni, mert a tészta nagyon gyorsan megsül, és a tekercs nehogy megégjen.