Sajtos-sonkás töltött kifli

Recept Sajtos-sonkás töltött kifli
KÜLDÖTT KÉPEK

A sajtos sonkás töltött kifli minden buli sztárja lehet. Ha melegen tálaljuk, garantált a siker.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

600 gbúzafinomliszt
1 csomagsütőpor
1 kv. kanál
100 mlolaj
250 gtejföl
200 mltej
1 csomagélesztőpor
1 ev. kanálcukor
tojás a kenéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az alapanyagokból csomómentes tésztát gyúrunk.
  2. A tészta tetejét liszttel megszórjuk, konyharuhával letakarjuk és kb. másfél óráig kelesztjük meleg helyen. 
  3. A megkelt tésztát 4 egyenlő cipóra osztjuk és lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk, majd pizza vágóval vagy késsel (átlósan) 8 egyenlő részre osztjuk. Minden egyes tésztára egy kupac sonkát és sajtot rakunk, majd kifli alakúra feltekerjük. 
  4. A kifliket tepsire helyezzük és fél órát tovább kelesztjük. A kifliket megkenjük felvert tojással, és 180 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás