Sajtos-sonkás töltött kifli

A sajtos sonkás töltött kifli minden buli sztárja lehet. Ha melegen tálaljuk, garantált a siker.

Hozzáadta:, 4.9.2016
Kategória: Előételek, falatkák
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Sajtos-sonkás töltött kifli

Hozzávalók

600 gbúzafinomliszt
1 csomagsütőpor
1 kv. kanál
100 mlolaj
250 gtejföl
200 mltej
1 csomagélesztőpor
1 ev. kanálcukor
tojás a kenéshez

Elkészítés menete

  1. Az alapanyagokból csomómentes tésztát gyúrunk.
  2. A tészta tetejét liszttel megszórjuk, konyharuhával letakarjuk és kb. másfél óráig kelesztjük meleg helyen. 
  3. A megkelt tésztát 4 egyenlő cipóra osztjuk és lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk, majd pizza vágóval vagy késsel (átlósan) 8 egyenlő részre osztjuk. Minden egyes tésztára egy kupac sonkát és sajtot rakunk, majd kifli alakúra feltekerjük. 
  4. A kifliket tepsire helyezzük és fél órát tovább kelesztjük. A kifliket megkenjük felvert tojással, és 180 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.