Sajtos-sonkás töltött kifli

Hozzáadta: TopPetra, 4.9.2016
Kategória: Előételek, falatkák, Ünnepek, Sósak, Főétkezések, Szülinap
KÜLDÖTT KÉPEK
A sajtos sonkás töltött kifli minden buli sztárja lehet. Ha melegen tálaljuk, garantált a siker.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 4.9.2016
Kategória: Előételek, falatkák, Ünnepek, Sósak, Főétkezések, Szülinap
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
600 gbúzafinomliszt
1 csomagsütőpor
1 kv. kanálsó
100 mlolaj
250 gtejföl
200 mltej
1 csomagélesztőpor
1 ev. kanálcukor
tojás a kenéshez
- Az alapanyagokból csomómentes tésztát gyúrunk.
- A tészta tetejét liszttel megszórjuk, konyharuhával letakarjuk és kb. másfél óráig kelesztjük meleg helyen.
- A megkelt tésztát 4 egyenlő cipóra osztjuk és lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk, majd pizza vágóval vagy késsel (átlósan) 8 egyenlő részre osztjuk. Minden egyes tésztára egy kupac sonkát és sajtot rakunk, majd kifli alakúra feltekerjük.
- A kifliket tepsire helyezzük és fél órát tovább kelesztjük. A kifliket megkenjük felvert tojással, és 180 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Rohlíky plněné šunkou a sýrem.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Rožky plnené šunkou a syrom.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Rogaliki nadziewane szynką i serem.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS