Sajtos stanglik – 15 perces finomság

Recept Sajtos stanglik – 15 perces finomság
KÜLDÖTT KÉPEK

Ellenállhatatlan! Aki kitalálta ezt a receptet, az díjat érdemel! A tésztával nagyon könny dolgozni, egyszerűen elkészíthető, szépen tartja az alakját és formáját is. Könnyű vágni, nem folyik szét, a végeredmény pedig magáért beszél. A sajtos tésztát tojással megkentem, reszelt sajttal megszórtam, majd így sütöttem készre. Szerző: Danka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

250 gfinomliszt
200 ghideg vaj
200 greszelt sajt a tésztába (Edami)
50 greszelt sajt szóráshoz
1 kv. kanál
1/2 kv. kanálsütőpor
50 mltej
1 dbtojás kenéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1.  A tojás és az 50 g reszelt sajt kivételével a hozzávalókat eldolgozzuk, majd fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tésztát kb. fél centi vastagra nyújtjuk, majd megformázzuk a stanglikat.
  3. A stanglikat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Felvert tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás