Sajtos-szalámis sült tészta
Egy újabb remek kis gyors recept, amivel kevés energiával pompás fogás varázsolható az asztalra. A sajtos-tejszínes mártás a háromféle sajttól lesz igazán ellenállhatatlan, ráadásul a sajtok és a választott szalámi ízvilágától és típusától függően akár minden alkalommal más és más ízesítésű sajtos-szalámis sült tésztát készíthetünk. Elsősorban könyöktésztát használok, de természetesen a tészta is szabadon választható.
KÜLDÖTT KÉPEK
ALAPANYAGOK
tészta
szalámi
reszelni való sajt
tömlős sajt
camembert vagy érlelt sajt
főzőtejszín
só
bors
- A tetszés szerint választott tésztát sós vízben megfőzzük. Amíg a tészta a vízben fől, a szalámit felkockázzuk, a sajtot lereszeljük, a camembert sajtot felkockázzuk.
- A főzőtejszínt edénybe öntjük, felforraljuk, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tömlős sajtot és a kockára vágott camembert sajtot. Addig kevergetjük, amíg a sajtok el nem olvadnak és egységes, sajtos-tejszínes keveréket nem kapunk.
- A tésztát leszűrjük, elkeverjük a sajtos mártással és a szalámival, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS