Sajtos tésztában sült karfiol
Imádom a rántott karfiolt, de mint minden receptnél, itt sem árt néha a kísérletezgetés és az újítás. Szerintem nagyon jó dolog eltérni a megszokottól és új recepteket kipróbálni. A klasszikus rántott karfiol helyett sajtos tésztába forgattam a karfiolokat (amit előtte sós vízben előfőztem), majd tepsire pakoltam és készre sütöttem. A végeredmény zseniális lett! Szerző: Danka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 25.11.2019
Kategória: Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
2 fejkarfiol
2 dbburgonya
4 ev. kanáltej
ízlés szerint só, bors
ízlés szerint szárított metélőhagyma
1 kv. kanálmustár
100 g reszeltsajt
2 gerezdfokhagyma
1 dbtojás
100 gzsemlemorzsa
olaj
- A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben félpuhára főzzük. Az állaga akkor jó, ha még nem esik szét, nem teljesen puha, de a felszínébe már könnyebben belesüpped a villa. Sütés közben tökéletesen megpuhul.
- A burgonyát lereszeljük (kis lyukú reszelőn), hozzáadjuk a tojást, a zúzott fokhagymát, a reszelt sajtot, mustárt, metélőhagymát és a zsemlemorzsát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha a tészta túl sűrű, akkor tejjel tudunk javítani az állagán. Ha pedig túl folyós, akkor a zsemlemorzsával tudjuk sűríteni.
- Egy magas falú tepsit sütőpapírral kibélelünk.
- A karfiolt megforgatjuk a tésztában, majd a sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. A karfiolra akár kezünkkel is tehetjük a tésztát, hogy szépen mindenhova jusson belőle.
- A tésztával bebugyolált karfiolokat olajjal meglocsoljuk és 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Květák v sýrovém těstíčku smažený v troubě.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Karfiol v syrovom cestíčku vyprážaný v rúre.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS