Sajtos tésztában sült karfiol

Recept Sajtos tésztában sült karfiol

Hozzáadta: TopPetra, 8.9.2016

Kategória: Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd

KÜLDÖTT KÉPEK

A sajtos tésztában sült karfiol a kirántott karfiol kicsit módosított változata. A sajtos tésztában sült karfiol igazán különleges étel, a karfiol omlós, a rajta lévő tészta aranybarna és ízletes. Igazi vendégváró csemege, de a férjem és gyerekeim is mindig örömmel fogadják, ha ezt készítem ebédre.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 8.9.2016

Kategória: Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 dbkarfiol

Tésztához:

2 dbburgonya:
1 dbtojás
2 gerezdfoghagyma
100 greszelt sajt
1 kv. kanálmustár
4 ev. kanáltej
50 gzsemlemorzsa (ha a tészta túl híg, több)
1 csokorsnidling
só, bors
olaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A karfiolt rózsákra szedjük és sós vízben puhára főzzük.
  2. A reszelt sajtot összekeverjük a tojással, zúzott foghagymával, mustárral, zsemlemorzsával és apróra vágott snidlinggel, sózzuk, borsozzuk.
  3. A burgonyát megtisztítjuk és lereszeljük, ezt is hozzáadjuk a sajtos tésztához, felöntjük a tejjel, és ha szükséges, zsemlemorzsával sűrítjük.
  4. A puhára főtt karfiolt a krumplis masszában jó alaposan megforgatjuk, meglocsoljuk olajjal és serpenyőben aranybarnára sütjük.
  5. Ízlés szerint főtt burgonyával és salátával tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás