Sajtos tésztában sült karfiol

A sajtos tésztában sült karfiol a kirántott karfiol kicsit módosított változata. A sajtos tésztában sült karfiol igazán különleges étel, a karfiol omlós, a rajta lévő tészta aranybarna és ízletes. Igazi vendégváró csemege, de a férjem és gyerekeim is mindig örömmel fogadják, ha ezt készítem ebédre.

Hozzáadta:, 8.9.2016
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Sajtos tésztában sült karfiol

Hozzávalók

1 dbkarfiol
Tésztához:
2 dbburgonya:
1 dbtojás
2 gerezdfoghagyma
100 greszelt sajt
1 kv. kanálmustár
4 ev. kanáltej
50 gzsemlemorzsa (ha a tészta túl híg, több)
1 csokorsnidling
só, bors
olaj

Elkészítés menete

  1. A karfiolt rózsákra szedjük és sós vízben puhára főzzük.
  2. A reszelt sajtot összekeverjük a tojással, zúzott foghagymával, mustárral, zsemlemorzsával és apróra vágott snidlinggel, sózzuk, borsozzuk.
  3. A burgonyát megtisztítjuk és lereszeljük, ezt is hozzáadjuk a sajtos tésztához, felöntjük a tejjel, és ha szükséges, zsemlemorzsával sűrítjük.
  4. A puhára főtt karfiolt a krumplis masszában jó alaposan megforgatjuk, meglocsoljuk olajjal és serpenyőben aranybarnára sütjük.
  5. Ízlés szerint főtt burgonyával és salátával tálaljuk.