Sajtos-tojásos csirketorta

Akár a mindennapokat is fel lehet dobni a megszokottól eltérő, mégis agyon egyszerű fogásokkal. Egyik személyes kedvencem a sajtos-tojásos csirketorta. Gyorsan elkészíthető, a fűszerezése csak rajtunk múlik, és szinte számtalan variációban meg tudjuk csinálni. Én fűszerezésnek most csak a sót és borsot választotta, és miután elkészült a „tortatészta”, tetejét vékonyra szeletelt cukkinivel és sajttal díszítettem. Az elkészült torta nem volt száraz, a hús kellően szaftos maradt, remek fogás.

Hozzáadta:, 6.8.2017
Kategória: Főételek
Recept Sajtos-tojásos csirketorta

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
300 gfőtt csirkemell
50 gbúzafinomliszt
2 dbtojás
150 mltej
50 galacsony zsírtartalmú reszelni való sajt
1/2 csomagsütőpor
ízlés szerint bors
cukkini

Elkészítés menete

  1. A főtt csirkemellet apróra vágjuk. A tojást felverjük, hozzáadjuk a tejet, sütőporral és borssal elkevert lisztet, ízlés szerint sózzuk. Híg tésztát kell, hogy kapjunk.Tipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról
  2. A tésztába beleszórjuk az apróra vágott csirkemellet és a reszelt sajtot. Jól elkeverjük, majd egy kör alakú, sütőpapírral kibélelt sütőformába öntjük. Tetejét vékonyra szeletelt cukkinivel rakjuk meg, sajttal is megszórhatjuk.
  3. A tortát 200 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük. Jó étvágyat!Tipp: 14 inspiráló húsvéti fogás - a legjobbak legjobbjai

Forrás: Vk