TopReceptek.hu Húsételek Sertéshús Sajttal és füstölt hússal sült sertéskaraj hagymaágyon
Sajttal és füstölt hússal sült sertéskaraj hagymaágyon
Recept Sajttal és füstölt hússal sült sertéskaraj hagymaágyon
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   24.1.2019

Sajttal és füstölt hússal sült sertéskaraj hagymaágyon

Ez a recept egyszerűen zseniális! Nem is érdemes belőle kis adagot készíteni, mert gyorsan elfogy. Mivel többen is vagyunk, így nálunk nem árt beszerezni egy nagyobb, gyönyörű, legalább 1,2-1,5 kg-os sertéskarajt. A felszeletelt húst sajttal és füstölt hússal ízesítjük, természetesen azt követően, hogy legalább egy éjszakát pihent a pikáns, saját ízvilágunk szerinti pácban. A húst, hogy még ízletesebb legyen, hagymaágyon sütöttem. Szerző: Milka

40 perc
Elkészítés
85 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Alap:

1,5 kg
sertéskaraj
16 szelet
füstölt hús
16 szelet
füstölt sajt
2 db
nagyobb vöröshagyma

Pác:

1 csomag
fűszerkeverék
1/2 dl
olaj
1 kv. kanál
mustár
1 kv. kanál
oregánó
1 kv. kanál
kakukkfű
4 gerezd
fokhagyma
ízlés szerint petrezselyemzöld
1 kv. kanál
őrölt kömény
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A húst felszeleteljük, de nem vágjuk át teljesen, így nem fog szétesni.
  2. Elkészítjük a pácot – a hozzávalókat alaposan elkeverjük (a fokhagymát belezúzzuk). A páccal meglenjük a húst, jusson a szeletek közé is! Ezután legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Másnap kivesszük a hűtőből, megvárjuk, míg kicsit felmelegszik, majd az egyes szeletek közé betesszük a sajtot és a füstölt hússzeleteket.
  4. Előkészítjük a sütőtálat, az aljára kb. 1 dl olajat öntünk, rátesszük a felszeletelt hagymát, majd erre az olajos-hagymás ágyra tesszük rá a húst. Lefedjük, 180 fokon 70 percig sütjük.
  5. Fedő nélkül további 15 percig sütjük, hogy szép színt kapjon.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása