Sajttal és füstölt hússal sült sertéskaraj hagymaágyon

Ez a recept egyszerűen zseniális! Nem is érdemes belőle kis adagot készíteni, mert gyorsan elfogy. Mivel többen is vagyunk, így nálunk nem árt beszerezni egy nagyobb, gyönyörű, legalább 1,2-1,5 kg-os sertéskarajt. A felszeletelt húst sajttal és füstölt hússal ízesítjük, természetesen azt követően, hogy legalább egy éjszakát pihent a pikáns, saját ízvilágunk szerinti pácban. A húst, hogy még ízletesebb legyen, hagymaágyon sütöttem. Szerző: Milka

Hozzáadta:, 24.1.2019
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Sajttal és füstölt hússal sült sertéskaraj hagymaágyon

Hozzávalók

Alap:
1,5 kgsertéskaraj
16 szeletfüstölt hús
16 szeletfüstölt sajt
2 dbnagyobb vöröshagyma
Pác:
1 csomagfűszerkeverék
1/2 dlolaj
1 kv. kanálmustár
1 kv. kanáloregánó
1 kv. kanálkakukkfű
4 gerezdfokhagyma
ízlés szerint petrezselyemzöld
1 kv. kanálőrölt kömény

Elkészítés menete

  1. A húst felszeleteljük, de nem vágjuk át teljesen, így nem fog szétesni.
  2. Elkészítjük a pácot – a hozzávalókat alaposan elkeverjük (a fokhagymát belezúzzuk). A páccal meglenjük a húst, jusson a szeletek közé is! Ezután legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Másnap kivesszük a hűtőből, megvárjuk, míg kicsit felmelegszik, majd az egyes szeletek közé betesszük a sajtot és a füstölt hússzeleteket.
  4. Előkészítjük a sütőtálat, az aljára kb. 1 dl olajat öntünk, rátesszük a felszeletelt hagymát, majd erre az olajos-hagymás ágyra tesszük rá a húst. Lefedjük, 180 fokon 70 percig sütjük.
  5. Fedő nélkül további 15 percig sütjük, hogy szép színt kapjon.