Sajttal és hagymával sült szaftos sertéstarja
A sajttal és hagymával sült szaftos sertéstarja egy igazán fűszeres és tartalmas fogás. A húst már előző nap elkészítem (borsos páccal megkenem a hússzeleteket és legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe teszem), ami kellemes pikantériát ad az ízvilágnak. A Gorgonzola tovább fokozza az ízeket, a jó sok hagyma pedig egy kis édeskés ízt és jó sok szaftot kölcsönöz a fogásnak. Az eidami sajt már csak a hab a tortán. Főtt burgonyával, salátával tálalva verhetetlen.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Alexa96, 7.10.2017
Kategória: Húsételek, Sertéshús, Főétkezések, Ebéd
ALAPANYAGOK
6 dbcsont nélküli sertéstarja szelet, kb. 1 cm vastag
250 ggorgonzola vagy egyéb kékpenészes sajt
250 geidami sajt
6 ev. kanálmustár
1 ev. kanálborsos fűszerkeverék
2 ev. kanálolaj
3 dbvöröshagyma
1 kv. kanálőrölt pirospaprika
1 kv. kanálzsír a sütőtál kikenéséhez
- A húst megmossuk, megszárítjuk, olajjal meglocsoljuk, megszórjuk a csípős, borsos fűszerkeverékkel (lehet akár őrölt tarkabors).
- A húst egy éjszakára, lezárt dobozban hűtőszekrénybe tesszük.
- A sütőtálat kikenjük a zsírral. A húst még megsózzuk, majd az egyik oldalát megkenjük a mustárral (azt, amelyik felfelé néz).
- Az eidami sajtot lereszeljük és elkeverjük a pirospaprikával. A hagymát félhold alakúra vágjuk és megszórjuk vele a sütőtálba tett mustáros hússzeleteket. A hagymára rászórjuk a morzsolt Gorgonzola sajtot, erre tesszük rá a pirospaprikával elkevert reszelt sajtot. A tálat lefedjük és betesszük az előmelegített sütőbe.
- 200 fokon 50 percig sütjük. Ezután a hőfokot 170 fokra állítjuk, a fedelét levesszük és további 20 percig sütjük.
Szerző: Nada I. (Rebeka)
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Krkovice zapečená s cibulí a sýrem.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Krkovička zapečená s cibuľou a syrom.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Karkówka zapiekana z cebulą i serem.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Schweinenacken mit Zwiebeln und Käse überbacken an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS