Sajttal, sonkával és virslivel töltött tekercs leveles tésztából

A sajttal, sonkával és virslivel töltött tekercset leveles tésztából kislányommal készítettem el. Egy gyors vacsorát dobtunk össze, és közben még szórakoztunk is. A töltelék a klasszikus sajt és sonka volt, amit debreceni kolbásszal bolondítottunk meg. A tetejét felvert tojással kentük meg, amit édes pirospaprikával is megszórtunk. Ettől szép piros színt kapott. Szinte pillanatok alatt megsült, a család pedig nagyon elégedett volt az eredménnyel. Kislányom is nagyon élvezte a közös főzőcskézést, és megígérte, hogy ezután többet segédkezik a konyhában.

Hozzáadta:, 21.2.2017
Kategória: Előételek, falatkák, Főételek
Sajttal, sonkával és virslivel töltött tekercs leveles tésztából

Hozzávalók

leveles tészta
ketchup
fokhagyma
oregánó
sonka
sajt
kápia
virsli vagy debreceni kolbász
tojás megkenéshez
őrölt édes pirospaprika megszóráshoz

Elkészítés menete

  1. Az elkészítés nagyon egyszerű: a leveles tésztát megvásároljuk, majd otthon szétterítjük. Tapasztaltak akár otthon is készíthetnek, de én ezt a lépést kihagytam, a kényelmesebb és gyorsabb megoldást választottam.
  2. A ketchupba belekeverjük a zúzott fokhagymát, ezzel kenjük meg a tésztát, oregánóval megszórjuk, majd rárétegezzük a sonkát, a sajtot (sajtlapokat használtam), a kockákra vágott kápiát, majd a közepére helyezzük a virslit (vagy akár debreceni kolbászt).
  3. Felcsavarjuk, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a pirospaprikával.
  4. A tekercset 200 fokon aranyszínűre sütjük. Jó étvágyat!

Blogom Renyvel: Pečení všeho druhu ORIGINAL