Sajttal, sonkával és virslivel töltött tekercs leveles tésztából

Recept Sajttal, sonkával és virslivel töltött tekercs leveles tésztából
KÜLDÖTT KÉPEK

A sajttal, sonkával és virslivel töltött tekercset leveles tésztából kislányommal készítettem el. Egy gyors vacsorát dobtunk össze, és közben még szórakoztunk is. A töltelék a klasszikus sajt és sonka volt, amit debreceni kolbásszal bolondítottunk meg. A tetejét felvert tojással kentük meg, amit édes pirospaprikával is megszórtunk. Ettől szép piros színt kapott. Szinte pillanatok alatt megsült, a család pedig nagyon elégedett volt az eredménnyel. Kislányom is nagyon élvezte a közös főzőcskézést, és megígérte, hogy ezután többet segédkezik a konyhában.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

leveles tészta
ketchup
fokhagyma
oregánó
sonka
sajt
kápia
virsli vagy debreceni kolbász
tojás megkenéshez
őrölt édes pirospaprika megszóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az elkészítés nagyon egyszerű: a leveles tésztát megvásároljuk, majd otthon szétterítjük. Tapasztaltak akár otthon is készíthetnek, de én ezt a lépést kihagytam, a kényelmesebb és gyorsabb megoldást választottam.
  2. A ketchupba belekeverjük a zúzott fokhagymát, ezzel kenjük meg a tésztát, oregánóval megszórjuk, majd rárétegezzük a sonkát, a sajtot (sajtlapokat használtam), a kockákra vágott kápiát, majd a közepére helyezzük a virslit (vagy akár debreceni kolbászt).
  3. Felcsavarjuk, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a pirospaprikával.
  4. A tekercset 200 fokon aranyszínűre sütjük. Jó étvágyat!

Blogom Renyvel: Pečení všeho druhu ORIGINAL

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás