A sajttal, sonkával és virslivel töltött tekercset leveles tésztából kislányommal készítettem el. Egy gyors vacsorát dobtunk össze, és közben még szórakoztunk is. A töltelék a klasszikus sajt és sonka volt, amit debreceni kolbásszal bolondítottunk meg. A tetejét felvert tojással kentük meg, amit édes pirospaprikával is megszórtunk. Ettől szép piros színt kapott. Szinte pillanatok alatt megsült, a család pedig nagyon elégedett volt az eredménnyel. Kislányom is nagyon élvezte a közös főzőcskézést, és megígérte, hogy ezután többet segédkezik a konyhában.
Hozzávalók
leveles tészta
ketchup
fokhagyma
oregánó
sonka
sajt
kápia
virsli vagy debreceni kolbász
tojás megkenéshez
őrölt édes pirospaprika megszóráshoz
Elkészítés menete
- Az elkészítés nagyon egyszerű: a leveles tésztát megvásároljuk, majd otthon szétterítjük. Tapasztaltak akár otthon is készíthetnek, de én ezt a lépést kihagytam, a kényelmesebb és gyorsabb megoldást választottam.
- A ketchupba belekeverjük a zúzott fokhagymát, ezzel kenjük meg a tésztát, oregánóval megszórjuk, majd rárétegezzük a sonkát, a sajtot (sajtlapokat használtam), a kockákra vágott kápiát, majd a közepére helyezzük a virslit (vagy akár debreceni kolbászt).
- Felcsavarjuk, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a pirospaprikával.
- A tekercset 200 fokon aranyszínűre sütjük. Jó étvágyat!
Blogom Renyvel: Pečení všeho druhu ORIGINAL