TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Sajttal sült cukkini – a gyors vacsora
Sajttal sült cukkini – a gyors vacsora
Recept Sajttal sült cukkini – a gyors vacsora
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A cukkini az egyik kedvenc zöldségem, főleg nyáron, amikor nagyon olcsón tudok hozzájutni. Számos fogás készíthető vele, ideális salátának, tócsninak, köretnek, de akár húst vagy más zöldséget is tölthetünk vele. Ha éppen nagyon gyorsan kell valami fogást készítenem, akkor a sajttal sült cukkini tökéletes választás. Egy kis szeletelés, egy kevés reszelés, nagyjából ennyi előkészület kell a gyors vacsora elkészítéséhez.

TopPetra TopPetra    ·   31.8.2018

Sajttal sült cukkini – a gyors vacsora

A cukkini az egyik kedvenc zöldségem, főleg nyáron, amikor nagyon olcsón tudok hozzájutni. Számos fogás készíthető vele, ideális salátának, tócsninak, köretnek, de akár húst vagy más zöldséget is tölthetünk vele. Ha éppen nagyon gyorsan kell valami fogást készítenem, akkor a sajttal sült cukkini tökéletes választás. Egy kis szeletelés, egy kevés reszelés, nagyjából ennyi előkészület kell a gyors vacsora elkészítéséhez.

10 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
fiatal cukkini
olaj
fokhagyma
bors
mozzarella
reszelt parmezán
Recept elkészítése
Nyomtatás
10 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
  1. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, egy kevés olajjal megkenjük. A megtisztított cukkinit 0,5 – 1 cm vastagra felszeleteljük és a tepsire tesszük.
  2. Az olajat elkeverjük a zúzott fokhagymával, ezzel kenjük meg a cukkinit. Őrölt borssal megszórjuk, majd mindegyik szeletre egy szelet mozzarella sajtot teszünk.
  3. A szeleteket reszelt parmezánnal megszórjuk, 180 fokon kb. 15 percig sütjük. Nagyon gyorsan elkészül, ezért közben érdemes figyelni!
  4. Megjegyzés: a cukkinit nem sózom, mert nem szeretném, ha túl sok levet engedne. A parmezán kellően sós ahhoz, hogy a cukkinivel együtt sülve kellő sósságot kölcsönöz neki. Ha mégis sótlannak tűnik, akkor a sütést követően megsózhatjuk. Sárga és zöld cukkinit használtam.

Blogom: Recepty z mojej kuchyne

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása