Sajttal töltött bugonyakrokett

A következő recept azt mutatja be képekkel, lépésről lépésre, hogyan is lehet elkészíteni ezt a kiadós, laktató, isteni finom, sajttal töltött krokettet. Ez a fogás egyszerűen zseniális! Nemcsak laktató, hanem rendkívül finom! Mivel kiadós, így fő fogásnak is tökéletes, pl. salátával, de aki bírja, az fogyaszthatja köretként is husikhoz. Szerző: Lacusin

Hozzáadta:, 11.4.2020
Kategória: Főételek, Köretek, Hús nélkül
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Sajttal töltött bugonyakrokett

Hozzávalók

1 kgburgonya
200 mltej
1 kv. kanál
1 ev. kanálpetrezselyemzöld vagy metélőhagyma
ízlés szerint bors
250 g reszeltsajt
liszt és zsemlemorzsa
2 dbtojás

Elkészítés menete

  1. A burgonyát felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük.
  2. A megfőtt burgonyát leszűrjük, majd amíg még forró, összetörjük. Hozzáadjuk a tejet, borsot, petrezselymet vagy metélőhagymát, ízlés szerint sózzuk, majd krémesre dolgozzuk.
  3. A pürét fóliával lefedjük és kihűtjük, közben pedig előkészítjük a sajtot és a panírhoz szükséges lisztet, tojást, zsemlemorzsát. Kétféle sajtot használtam, goudát és kékpenészeset. Aki nem szereti a kékpenészes sajtot, az használjon olyan típusút, amit szeret.
  4. Mikor a püré kihűlt, egy adag pürét kezünkbe veszünk, kilapítjuk, a közepére tesszük a sajtot és a pürével becsomagoljuk. Az így elkészített krokettet panírozzuk: liszt, tojás, zsemlemorzsa.
  5. Bő, forró olajban aranyszínűre sütjük.