TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Sajttal töltött lángos kelesztés nélkül, gyorsan
Sajttal töltött lángos kelesztés nélkül, gyorsan
Recept Sajttal töltött lángos kelesztés nélkül, gyorsan
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A sajttal töltött lángos kelesztés nélkül, ráadásul gyorsan, egy kicsit megbolondítja a klasszikus lángosról alkotott elképzelésemet. A tésztájába csupán abban tér el a klasszikus lángosétól, hogy reszelt sajt kerül bele, majd ezzel a tésztával „csomagoljuk” be a tésztakorongok közepére tett sajtot. A tészta a sütés előtt kellően vastag kell, hogy legyen, amit bő forró zsiradékban készre sütünk. Én nagyon szeretem, a sajt típusának függvényében mindig más-más ízvilágot tudok kölcsönözni ennek a sajtos lángosnak. Fokhagymával megkenve fogyasztom, és nagyon laktató fogás.

Babu27    ·   14.4.2017

Sajttal töltött lángos kelesztés nélkül, gyorsan

A sajttal töltött lángos kelesztés nélkül, ráadásul gyorsan, egy kicsit megbolondítja a klasszikus lángosról alkotott elképzelésemet. A tésztájába csupán abban tér el a klasszikus lángosétól, hogy reszelt sajt kerül bele, majd ezzel a tésztával „csomagoljuk” be a tésztakorongok közepére tett sajtot. A tészta a sütés előtt kellően vastag kell, hogy legyen, amit bő forró zsiradékban készre sütünk. Én nagyon szeretem, a sajt típusának függvényében mindig más-más ízvilágot tudok kölcsönözni ennek a sajtos lángosnak. Fokhagymával megkenve fogyasztom, és nagyon laktató fogás.

Alapanyagok
1 bögre
natúr joghurt
1/2 kv. kanál
1/2 kv. kanál
kristálycukor
1/2 kv. kanál
sütőpor
2 bögre
búzafinomliszt
2 bögre
reszelt sajt
olaj a kisütéshez
fokhagyma
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A sót, cukrot és sütőport elkeverjük.
  2. A joghurtot egy bögre reszelt sajttal és a liszttel elkeverjük. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, amit 5 egyenlő részre osztunk.
  3. Mindegyik kis tésztaadagot vékony korong alakúra nyújtjuk. A maradék egy bögre reszelt sajtot 5 részre osztjuk, majd mindegyik korong közepére rátesszük a sajtot.
  4. A tésztát az oldalaitól kezdődően felhajtjuk, jól „becsomagoljuk” a sajtot, majd kezünkkel lángos alakúra formázzuk a sajttal töltött tésztát.
  5. Forró olajban kisütjük, majd fokhagymával megkenjük. Jó étvágyat!

Forrás: Vk

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása