Sajttal töltött lángos kelesztés nélkül, gyorsan
A sajttal töltött lángos kelesztés nélkül, ráadásul gyorsan, egy kicsit megbolondítja a klasszikus lángosról alkotott elképzelésemet. A tésztájába csupán abban tér el a klasszikus lángosétól, hogy reszelt sajt kerül bele, majd ezzel a tésztával „csomagoljuk” be a tésztakorongok közepére tett sajtot. A tészta a sütés előtt kellően vastag kell, hogy legyen, amit bő forró zsiradékban készre sütünk. Én nagyon szeretem, a sajt típusának függvényében mindig más-más ízvilágot tudok kölcsönözni ennek a sajtos lángosnak. Fokhagymával megkenve fogyasztom, és nagyon laktató fogás.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Babu27, 14.4.2017
Kategória: Főételek, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd
ALAPANYAGOK
1 bögrenatúr joghurt
1/2 kv. kanálsó
1/2 kv. kanálkristálycukor
1/2 kv. kanálsütőpor
2 bögrebúzafinomliszt
2 bögrereszelt sajt
olaj a kisütéshez
fokhagyma
- A sót, cukrot és sütőport elkeverjük.
- A joghurtot egy bögre reszelt sajttal és a liszttel elkeverjük. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, amit 5 egyenlő részre osztunk.
- Mindegyik kis tésztaadagot vékony korong alakúra nyújtjuk. A maradék egy bögre reszelt sajtot 5 részre osztjuk, majd mindegyik korong közepére rátesszük a sajtot.
- A tésztát az oldalaitól kezdődően felhajtjuk, jól „becsomagoljuk” a sajtot, majd kezünkkel lángos alakúra formázzuk a sajttal töltött tésztát.
- Forró olajban kisütjük, majd fokhagymával megkenjük. Jó étvágyat!
Forrás: Vk
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS