Sajttal töltött rántott burgonya

A burgonya bizony univerzális alapanyag! Sós és édes fogások alapanyaga is lehet, főétel és előétel is készíthető belőle, na meg persze köretnek sem utolsó. A sajttal töltött rántott burgonyát friss burgonyából készítettem, de akár maradék burgonyapürét is használhatunk, a lényeg, hogy a burgonyát sűrűbb, formázható állagúra kell hozni. Ehhez a liszt is tökéletes. A burgonyába csak becsomagoljuk a sajtot, panírozzuk és bő olajban készre sütjük.

Hozzáadta:, 7.1.2020
Kategória: Előételek, falatkák, Főételek, Hús nélkül, Szilveszter és Újév, Sósak, Ünnepek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Sajttal töltött rántott burgonya

Hozzávalók

5 dbfőtt burgonya
kevés vaj és tejszín
szükség szerint liszt
2 dbtojás
100 gzsemlemorzsa
100 greszelni való sajt
olaj sütéshez
só, bors

Elkészítés menete

  1. Én kb. közepes burgonyát használtam, de sajnos nehéz megmondani, hogy mekkora is volt, nagyjából szemre választottam ki.
  2. A burgonyát puhára főzzük, meghámozzuk, sózzuk és borsozzuk, áttörjük, egy kevés vajjal és tejszínnel addig dolgozzuk, amíg szinte burgonyapüré állagú nem lesz. A tészta „sűrű” kell, hogy maradjon, mert majd ebbe fogjuk belecsomagolni a sajtot. Ha a burgonyapüré túl lágy, folyós, akkor liszttel tudunk javítani az állagán.
  3. Nedves kézzel tenyérnyi korongokat formázunk a burgonyából, a közepére egy darabka sajtot teszünk, majd a tésztával becsomagoljuk. Felvert tojásba és szemlemorzsába forgatjuk.
  4. Forró olajban aranyszínűre sütjük.
  5. A felesleges olajat leitatjuk, tálaljuk.
  6. Mártogatósnak tejfölt, fokhagymás majonézt vagy tartármártást kínálhatunk hozzá.

Forrás: Ok