TopReceptek.hu Köretek Burgonya Töltött burgonya Sajttal töltött rántott burgonya
Sajttal töltött rántott burgonya
Recept Sajttal töltött rántott burgonya
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A burgonya bizony univerzális alapanyag! Sós és édes fogások alapanyaga is lehet, főétel és előétel is készíthető belőle, na meg persze köretnek sem utolsó. A sajttal töltött rántott burgonyát friss burgonyából készítettem, de akár maradék burgonyapürét is használhatunk, a lényeg, hogy a burgonyát sűrűbb, formázható állagúra kell hozni. Ehhez a liszt is tökéletes. A burgonyába csak becsomagoljuk a sajtot, panírozzuk és bő olajban készre sütjük.

TopPetra TopPetra    ·   7.1.2020

Sajttal töltött rántott burgonya

A burgonya bizony univerzális alapanyag! Sós és édes fogások alapanyaga is lehet, főétel és előétel is készíthető belőle, na meg persze köretnek sem utolsó. A sajttal töltött rántott burgonyát friss burgonyából készítettem, de akár maradék burgonyapürét is használhatunk, a lényeg, hogy a burgonyát sűrűbb, formázható állagúra kell hozni. Ehhez a liszt is tökéletes. A burgonyába csak becsomagoljuk a sajtot, panírozzuk és bő olajban készre sütjük.

25 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
5 db
főtt burgonya
kevés vaj és tejszín
szükség szerint liszt
2 db
tojás
100 g
zsemlemorzsa
100 g
reszelni való sajt
olaj sütéshez
só, bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
25 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
  1. Én kb. közepes burgonyát használtam, de sajnos nehéz megmondani, hogy mekkora is volt, nagyjából szemre választottam ki.
  2. A burgonyát puhára főzzük, meghámozzuk, sózzuk és borsozzuk, áttörjük, egy kevés vajjal és tejszínnel addig dolgozzuk, amíg szinte burgonyapüré állagú nem lesz. A tészta „sűrű” kell, hogy maradjon, mert majd ebbe fogjuk belecsomagolni a sajtot. Ha a burgonyapüré túl lágy, folyós, akkor liszttel tudunk javítani az állagán.
  3. Nedves kézzel tenyérnyi korongokat formázunk a burgonyából, a közepére egy darabka sajtot teszünk, majd a tésztával becsomagoljuk. Felvert tojásba és szemlemorzsába forgatjuk.
  4. Forró olajban aranyszínűre sütjük.
  5. A felesleges olajat leitatjuk, tálaljuk.
  6. Mártogatósnak tejfölt, fokhagymás majonézt vagy tartármártást kínálhatunk hozzá.

Forrás: Ok

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása