Sajttal töltött sonkatekercs rántva

Hozzáadta: Babu27, 10.2.2017
Kategória: Előételek, falatkák, Sósak, Főétkezések, Ebéd, Szülinap, Ünnepek
A sajttal töltött sonkatekercs rántva szerintem az egyik legjobb előétel, amit valaha is kóstoltam. Az igazat megvallva nem egy diétás fogás, de rendkívül finom és laktató. Én imádom a ropogós panírt, ezért akár 2-3-szor is beleforgatom a tojásba és a zsemlemorzsába. Ezt az isteni ropogós előételt tökéletesen kiegészíti egy friss saláta. Én a paradicsomos hagymasalátára esküszöm, de bármilyen salátával fogyasztható. Nálunk főételnek is megállja a helyét, ilyenkor saláta mellé még burgonyapürét is tálalok. Persze ilyenkor dupla vagy tripla adag töltött sonkatekercset rántok ki, mert pillanatok alatt elfogy.
Hozzáadta: Babu27, 10.2.2017
Kategória: Előételek, falatkák, Sósak, Főétkezések, Ebéd, Szülinap, Ünnepek
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
- Minden szelet sonkát megtöltünk a sajtos krémmel (ahogy az a képen is látszik). A sonkát feltekerjük, beletesszük a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába. Ezt a lépést akár többször is megismételhetjük, így a tekercs a kirántás után roppanósabb lesz. Ügyeljünk arra, hogy a sonka minden oldalról be legyen vonva a tojással és a zsemlemorzsával, ellenkező esetben a sonka szétnyílhat, a töltelék pedig kifolyhat. A bepanírozott sonkatekercseket egy órára hűtőszekrénybe tesszük pihenni.